Živalski vzorci so preplavili modne trgovine. Foto: EPA
Živalski vzorci so preplavili modne trgovine. Foto: EPA

Letošnji "must have" za hladnejše dni, torej stvar, ki jo zdaj preprosto morate imeti, je tako rekoč kar koli z živalskim vzorcem. Potiski zebre, leoparda, geparda in tigra so zavzeli in prevzeli tako rekoč vse kose oblačil - najdete jih na hlačah, pajkicah, majicah, jopicah, plaščkih ...

Nič drugače ni pri obutvi in modnih dodatkih - škornji, čevlji z visoko peto, supergice, torbice, kape in rokavice, zapestnice in prstani - živalski potiski so dobesedno preplavili trgovine. Pot pa so si utrli tudi marsikam drugam, na vročem spodnjem perilu sicer kraljujejo že dolgo, trenutno pa so živalski vzorci tudi najpogostejša poslikava na nohtih.

Vsi ti vzorci pa so v afriških prostranstvih pri živalskem svetu seveda našli le osnovni navdih, modni oblikovalci pa so jih nato v stiliziranih različicah prenesli na oblačila, obutev in modne dodatke. Pristni vzorci predstavljajo le osnovni motiv, ki so ga nato z pestro barvno paleto in preoblikovanjem motiva na novo oživeli ter postavili v naše omare in predale.

Paziti je treba le pri kombiniranju oblačil, saj lahko več živalskih vzorcev hitro pričara precej neokusen videz. Velja naj modna zapoved: "Manj je več!"