Film režira oskarjevska nominiranka Greta Gerwig, na fotografiji pa je videti 31-letno igralko, ki sedi v rožnatem kabrioletu, oblečena v slogu 60. let v belo-modrem topu in ujemajočem se traku v laseh.

V filmu poleg Robbie in Goslinga igrajo še Issa Rae, Will Ferrell, Kate McKinnon, Simu Liu, Michael Cera in America Ferrera.

"Ljudje slišijo 'Barbie' in avtomatično mislijo, da vedo, za kakšen tip filma bo šlo. Potem pa slišijo, da ga bo režirala Greta Gerwig in zanj napisala tudi scenarij, pa se takoj popravijo, češ, no, mogoče pa ne vem," je povedala Robbie lani za revijo Vogue.

Ob tem je oskarjevska nominiranka dodala, da prihaja vloga z "veliko prtljage", glede na določene zgodovinske sporne točke glede lutke. "Prihaja pa tudi z veliko nostalgičnih navezav nanjo. Ampak vse to pomeni, da imam tudi veliko vznemirljivih načinov, kako do vloge pristopiti."

Amy Schumer: Napačno dekle imate

Sprva je bila vloga Barbike dodeljena Amy Schumer, ki je že decembra 2016 podpisala pogodbo. A marca 2017 je nato od projekta odstopila, kot razlog pa navedla težave z uskladitvijo urnika. A pred tedni je Schumer le priznala, da je šlo pri njenem izhodu iz projekta za ustvarjalni razkol. "Definitivno se niso hoteli lotiti projekta tako, kot sem se ga hotela lotiti jaz, kar je bil tudi edini način, ki je mene zanimal," je povedala za Hollywood Reporter.

Amy Schumer se spominja, da so ji iz studia poslali salonarje luksuzne znamke Manolo Blahnik, da bi ji čestitali za vlogo, kar jo je takoj zmotilo. "Ideja, da je to tisto, kar si vsaka ženska želi ... že takoj takrat bi morala biti jasna, da nimajo pravega dekleta za to," je povedala. Po njenem odhodu je bila sprva na projekt vezana Anne Hathaway, a je vlogo nazadnje prevzela Margot Robbie.