Tom Cruise je težnost že premagoval v Misiji: Nemogoče. Foto: IMDB
Tom Cruise je težnost že premagoval v Misiji: Nemogoče. Foto: IMDB

Projekt je bil predviden že za leto 2020, a je vmes posegla pandemija covida-19.

Cruise in Liman naj bi koncept predstavila skupini Universal Filmed Entertainment Group (UFEG), za potrebe snemanja pa bi moral Cruise z raketo poleteti na Mednarodno vesoljsko postajo.

“Mislim, da nas Tom Cruise pelje v vesolje, svet pelje v vesolje," je za BBC povedala predsednica UFEG-ja Donna Langley. “To je načrt. S Tomom razvijamo izjemen projekt z raketo in kamerami na vesoljsko postajo.”

Po navedbah Langleyjeve bo večina filma posneta na Zemlji, vrhunec pa bo, ko bo glavni junak "poletel v vesolje in rešil dan". Ob tem je dodala, da upa, da bo Cruise postal “prvi civilist, ki bo opravil vesoljski sprehod zunaj vesoljske postaje.”

Igralec je julija dopolnil 60 let. Foto: AP
Igralec je julija dopolnil 60 let. Foto: AP

Rusija pohitela z rekordom

Če bo film dobil zeleno luč, bo Cruise postal prvi filmski zvezdnik, ki bo snemal v vesolju na Mednarodni vesoljski postaji.

Sorodna novica Ruska filmska ekipa poletela v vesolje, da bo tam posnela film

Tako navajajo ameriški mediji, ki pa so očitno ob tem spregledali novico iz Rusije – ti so že oktobra lani v vesolje izstrelili rusko igralko Julijo Peresild in režiserja Klima Šipenka, da bi tam posnela prvi film v Zemljini orbiti. V Kremlju so ob tem takrat povedali, da bo film pomagal povečati vesoljsko slavo države.

Rusija je s tem projektom postala prva država, ki je igrani film dejansko posnela v vesolju, Julija Peresild pa prva igralka, ki je snemala v vesolju.

Niti poškodba ga ne ustavi

Avanturizem za Cruisa ni nič novega – igralec slovi po tem, da rad sam izvaja kaskaderske podvige.

Za Cruisov 60. rojstni dan je julija režiser Misije: Nemogoče Christopher McQuarrie objavil fotografijo igralca med izvajanjem resnično norega podviga – Cruise na fotografiji visi z letala v zraku.

Da je oskarjevec res predan tovrstnemu delu, dokazuje tudi njegova poškodba na snemanju Misije: Nemogoče 6 leta 2017, ko se je ponesrečil med težkim skokom, ko je dobesedno treščil v stavbo. Le nekaj mesecev pozneje se je že vrnil na snemanje v Londonu.

Cruisa so nedavno na filmskem festivalu v Cannesu vprašali, zakaj se je odrekel dvojnikom pri izvajanju kaskaderskih vložkov, pa je odgovoril: “Nihče ni vprašal Gena Kellyja, zakaj pleše."