Mladi zvezdniki Somraka so trenutno že popolnoma izčrpani, saj tako rekoč vsak dan predstavljajo film v drugi državi ali celo na drugi celini. Foto: EPA
Mladi zvezdniki Somraka so trenutno že popolnoma izčrpani, saj tako rekoč vsak dan predstavljajo film v drugi državi ali celo na drugi celini. Foto: EPA

ni le režiserka, ki je lani spravila vampirsko uspešnico Somrak prvič v kinomatografe: je tudi ženska, ki je Roberta Pattinsona predstavila svetu - in Kristen Stewart.
V intervjuju za revijo Time Hardwickova pripoveduje o ostrem opozorilu, ki ga je na začetku snemanja dala novemu ljubljencu deklet. "Potem ko se mu dala vlogo, sem rekla Robu, naj niti ne pomisli na to, da bi se zapletel v romanco z njo, češ da še ni stara 18 let in bi ga še aretirali." (Danes je Stewartova že "zakonitih" 19, medtem ko jih Pattinson šteje 23.)
Kristinini zadržki
Hardwickova ne more potrditi, da se je par zapletel med snemanjem Somraka, je pa imela dolge pogovore s Stewartovo o situaciji. "Kakor mi je povedala Kristen, se ni zgodilo med prvim filmom. Med prvim filmom nista nikdar šla čez mejo," pojasnjuje. A režiserka nato doda: "Mislim, da je Kristen potrebovala dolgo časa, da je ugotovila, v redu, moram poskusiti to in res poskusiti biti s to osebo."
Na sredini londonski premieri Mlade lune (drugega dela Somraka, op. a.) je Stewartova, ki ji gredo vsa pozornost in ugibanja javnosti opazno na živce, priznala, da se lahko vživi v kožo oboževalk, ki se jim šibijo kolena ob pogledu na Pattinsona: "Rob ima neki magnetizem. Ni težko razumeti, zakaj so vse tako nore nanj."
Par, ki je že dobil "ljubkovalni" vzdevek "Robsten", so paparaci v torek v Parizu opazili, kako se držita za roke, še predtem pa sta se na losangeleški postaji velike turneje Mlade lune prijavila v isti hotel.