Oglas
Perujčani verjamejo in živijo po staremu Inkovskemu pravilu, ki se je ohranilo vse do danes. Spoštujejo naravo, ker jim ta prinaša hrano, njive in polja pa obdelujejo ročno. Glavna jed so riž, sadje in zelenjava. Zanimiva in zelo raznolika pokrajina pa v turistu pusti zelo močan vtis.
Milena Špindler
Tumbes je prva večja vas na severni meji Peruja. Glavna panoga je ribolov. Poleg ribištva pa znajo lepo poskrbeti tudi za “izgubljene” turiste. Foto: RTV SLO/Milena Špindler
Iz lokalov na otočku odmeva glasba salse. Foto: RTV SLO/Milena Špindler
Po vodi se pride do ... Foto: RTV SLO/Milena Špindler
... krokodilje farme, kjer se lahko bolj pogumni krokodilov tudi dotaknejo. Foto: RTV SLO/Milena Špindler
Vožnja iz Tumbesa v glasno mesto Peruja - Limo traja 18 ur. Foto: RTV SLO/Milena Špindler
Predel Mira Flores ima veliko parkov, med drugim tudi Park de amor. Foto: RTV SLO/Milena Špindler
V središču Lime je tudi trg, ki se imenuje Plaza de Armas, in je zaprt za ves promet. Obdajajo ga katedrale in muzeji. Foto: RTV SLO/Milena Špindler
Vas tik pred Machu Picchom, ki živi samo od turistične dejavnosti. Foto: RTV SLO/Milena Špindler
Do sosednje vasi domačini pridejo s posebnimi kombiji. Foto: RTV SLO/Milena Špindler
Stara gora, na kateri je zraslo Mesto intelektualcev, duhovnikov in
pravnikov, domačini pa mu pravijo tudi
sveto mesto. Ničesar ni zapisanega o
tem mestu, vse, kar vedo, so le ugibanja
arheologov. Pojavlja se vprašanje,
zakaj je mesto nedokončano, kaj se je
dogajalo. Obstaja več teorij, a katera
je prava? Foto: RTV SLO/Milena Špindler
Že ko so živeli inkov, so poznali vodovodne
sisteme in so na ta način oskrbovali
celotno mesto z vodo. Spoznali so se
tudi na odelovanje skal. Sposobni so
bili izklesati kamen v popolno ujemanje
in prileganje z drugim. Sveto mesto je
za veliko ljudi tudi energetsko zelo
zanimivo. Foto: RTV SLO/Milena Špindler
Titicaca je jezero, ki leži na kar
3.800 metrih nadmorske višine. Ljudje
živijo na plavajočih otokih v jezeru.
Gospa na sliki se preživlja s pletenjem
in prodajo turističnih spominkov. Foto: RTV SLO/Milena Špindler
Čoln je spleten iz trave, ki raste v jezeru. Poleg tega, da jo uporabljajo za čolne, iz nje gradijo tudi plavajoče otoke in šotore. Travo tudi jedo, njen spodnji del pa po obliki spominja na mlado čebulo, a je okus precej
drugačen. Ko ugrizneš
v travo, se ti kar stopi v ustih. Foto: RTV SLO/Milena Špindler
Prebivalci plavajočih otokov Uros živijo v šotorih, ki jih je potrebno obnavljati enkrat mesečno, medtem ko morajo
otok obnavljati vsakih 14 dni. Foto: RTV SLO/Milena Špindler
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje