Izbrane fotografije iz nagradnega natečaja Picture Slovenia (Poslikajmo Slovenijo) bodo razstavljene in nagrajene na sejmu TIP 2010. Tartinijev trg je v objektiv ujel Scorpio. Foto: Picture Slovenia
Izbrane fotografije iz nagradnega natečaja Picture Slovenia (Poslikajmo Slovenijo) bodo razstavljene in nagrajene na sejmu TIP 2010. Tartinijev trg je v objektiv ujel Scorpio. Foto: Picture Slovenia
Vzporedno s sejmom Turizem in prosti čas (TIP) se bo predstavil tudi Salon plovil, ki že šesto leto zapored v Ljubljano prinaša okus po morju. Foto: Atal nautica

Na Gospodarskem razstavišču so odprli sejem Turizem in prosti čas – TIP ter Salon plovil, ki, kot pove že sam naslov, poleg svetovnih turističnih destinacij predstavljata celotno slovensko turistično ponudbo. Tako sejem kot salon bosta trajala do nedelje, 24. januarja.

Ujemi me v svoj objektiv!
Sejem Turizem in prosti čas je največja turistična prireditev v Sloveniji in hkrati največja promocija Slovenije na enem mestu. Na TIP-u se letos na 7.000 kvadratnih metrih notranjih in zunanjih razstavnih površin predstavlja več kot 120 razstavljavcev iz 13 držav. Sejem pod skupnim motom Ujemi me v svoj objektiv! predstavlja najnovejše turistične smernice v prihajajočem letu ter ponuja konkretne ponudbo in zamisli za aktivno preživljanje prostega časa.

Program sejma obsega naslednje vsebinske sklope: predstavitev projekta Poslikajmo Slovenijo; pobeg od vsakdana, ideje za zanimive in drugačne izlete v Sloveniji; namigi za počitnice zunaj Slovenije; nove kolesarske poti, še neubrane pešpoti, golf, top točke za deskanje.

Poleg Slovenije se predstavljajo Tunizija, Španija, Turčija, Grčija, Madžarska, Hrvaška, Srbija, Črna gora, Makedonija, Bosna in Hercegovina ter razstavljavci iz Avstrije in Italije.

Okus po morju v Ljubljani
6. Salon plovil je salon manjših športnih in turističnih plovil. Na njem se letos na 3.000 kvadratnih metrih razstavnih površin v dvorani Kocka in na zunanji mestni ploščadi predstavlja 28 slovenskih razstavljavcev.

Ponudniki športnih in turističnih plovil bodo na ogled postavili plovila dolžine do deset metrov in druge storitve ter izdelke, ki bodo zaokrožali navtično ponudbo na enem mestu.

Na Conventi o kongresni ponudbi regije
21. in 22. januarja poteka na GR tudi Conventa, 2. poslovna borza ponudbe in povpraševanja kongresne dejavnosti za območje jugovzhodne Evrope. Prireditev je poslovnega značaja in za javnost zaprta, na njej pa se bodo dva dni srečevali organizatorji dogodkov in ponudniki poslovno-kongresnih storitev.

Letos je udeležbo na Conventi potrdilo več kot 110 podjetij, borza pa bo odprla vrata več kot 200 tujim in slovenskim vabljenim gostom. Največ tujih vabljenih gostov prihaja iz Nemčije, Nizozemske, Italije, Francije in Velike Britanije. Namen Convente je povečati prepoznavnost kongresne ponudbe regije.