Amy je umrla 26. julija leta 2011 v svoji hiši v Camdnu. Foto: EPA
Amy je umrla 26. julija leta 2011 v svoji hiši v Camdnu. Foto: EPA
Pločniku slavnih
Prvotni Pločnik slavnih, tisti na Hollywood Boulevardu v Los Angelesu. Foto: EPA

Prve plošče z imeni, kot so Blur, The Who in Elvis Presley, bodo v pločnik vstavili poleti. Septembra bodo na pločnik položili drugo serijo plošč in se z odkritjem kipa leta 2011 umrle britanske pevke Amy Winehouse spomnili 30. obletnice njenega rojstva.

Amyjin oče Mitch je dejal: "Mislim, da bi bila Amy resnično navdušena nad to idejo. Ta kamen bo stal na istem mestu dolgo časa, kar pomeni, da spomin nanjo ne bo zbledel. To je čudovito. Živela je v Camdnu in v Camdnu je tudi umrla."

Na prvih kamnitih ploščah naj bi se pojavila tudi imena, kot so Led Zeppelin, Frank Sinatra in Gil Scott-Heron, visoko na seznamu pa naj bi bili tudi Madonna, Radiohead in Public Enemy. Končen seznam bo objavljen maja, organizatorji pa ob odprtju napovedujejo številne koncerte.

Pobraten s Hollywoodom
V ta namen bodo Camden Town tudi pobratili s Hollywoodom, predelom v Los Angelesu, v katerem si lahko obiskovalci ogledajo Pločnik slavnih z različnih področij sveta zabave, predvsem filmske umetnosti.

"Upamo, da bo plošča na glasbenem pločniku slavnih postala najvišje priznanje v glasbi," je dejal glasbeni agent Lee Bennett in dodal, da več mest in četrti slovi po glasbeni produkciji. "Ampak Camden tukaj vidimo kot resnično prestolnico rock'n'rolla," je dodal. Na idejo za glasbeni pločnik slavnih je sicer pred šestimi leti prišel takrat njegov desetni sin Adam, ki je bil navdušen nad zvezdami na ulici Hollywood Boulevard.