Slap Rinka. Foto: Nina Juvan Mastnak
Slap Rinka. Foto: Nina Juvan Mastnak

Po besedah županje Katarine Prelesnik so začasno pot do slapa uredili na nekdanji stezi, ki so jo označili, postavili so tudi nove stopnice. V strugi Savinje medtem koncesionar še ureja zaščito brežine, dela se bodo predvidoma končala prihodnji teden. Sledila bo ureditev ceste do krožišča pod slapom Rinka, je dejala.

Poti do slapa Rinka niso uredili ob strugi Savinje, ker so brežine še zmeraj načete zaradi neurij, je še pojasnila županja Solčave. Skupno škodo po julijskih neurjih je ocenila na okoli dva milijona evrov.

Julijsko neurje je odneslo tudi precejšen del planinske poti do Okrešlja, in sicer na območju izvira Savinje. Kot je povedal predsednik Planinskega društva Celje - Matica Brane Povše, so zato novo pot uredili višje, kakšnih 120 metrov nad izvirom. Dela, ki so stala nekaj tisoč evrov, so večinoma opravili prostovoljci.

Povše je še povedal, da jih čaka še ureditev brvi, za katero pa se še niso odločili, ali bo kovinska ali lesena. Če bo lesena, naj bi dela stala okrog 10.000 evrov, kovinska brv pa je bistveno dražja. Pričakujejo, da se bo ureditev brvi začela prihodnjo pomlad.