Na varovanem parkirišču je na voljo 22 parkirnih mest. Foto: Slovenske železnice
Na varovanem parkirišču je na voljo 22 parkirnih mest. Foto: Slovenske železnice

"Navdušeni smo nad podporo in sodelovanjem lokalne skupnosti. Skupaj bomo dosegli, da bo investicija še dodatno dobro učinkovala. Parkirišče in bogata spremljajoča turistična ponudba pa sta nedvomno zmagovalna kombinacija," je ob odprtju povedala Vojka Martinčič, direktorica SŽ-Železniško invalidsko podjetje (ŽIP), ki bo parkirišče tudi upravljalo. Bohinjska Bistrica bo po zaslugi novega parkirišča dobila tudi več delovnih mest, ki bodo primerna za invalide.

Parkirišče za avtodome je po mnenju vseh sodelujočih pri projektu velika pridobitev za bohinjski turizem, saj se bodo gostje iz Bohinjske Bistrice lahko z avtovlakom odpeljali proti Novi Gorici, sedli na muzejski vlak do Goriških brd ali pa obiskali kakšen drug kraj v Sloveniji.

Promocija javnega potniškega prometa
Direktorja SŽ-Potniški promet Boštjana Korena je navdušilo predvsem dobro sodelovanje s Turizmom Bohinj. SŽ-Potniški promet že dalj časa uspešno vodi avtovlak, ki povezuje Gorenjsko in Primorsko, ter muzejski vlak po bohinjski progi, novo parkirišče za avtodome pa bo po Korenovem mnenju občutno prispevalo k promociji javnega potniškega prometa.

Kaj novo parkirišče za avtodome ponuja gostom?

Na ograjenem varovanem parkirišču je na voljo 22 parkirnih mest.
Parkirna mesta so opremljena s priključki za elektriko, pred parkiriščem je oskrbna postaja za praznjenje odpadnih voda in fekalij ter urejen dostop do pitne vode.
Pred vhodom je recepcija, kjer lahko gostje dobijo vse informacije, hkrati pa si lahko kupijo tudi spominke in številne druge izdelke, ki so jih izdelali v invalidskih delavnicah podjetja SŽ-ŽIP.
Gostom sta na voljo dva avtomata s toplimi in hladnimi napitki.

.

Slovenske železnice sicer že več let zapored pozimi pripravljajo posebne pakete vozovnic, v katere sta všteta prevoz in smučarska vozovnica na smučišču Vogel. Sodelovanje bodo v prihodnje še razširili in pripravili posebne ponudbe za prevoze na prireditve v občini Bohinj, kot sta na primer Zeleni vikend v Bohinju, Kravji bal in številne druge.

"Novo parkirišče je pomembna pridobitev za naše kraje. Verjamem, da bomo s Slovenskimi železnicami še naprej tako uspešno sodelovali," je povedal bohinjski župan Franc Kramar.