Na drugem mestu se je znašel jeseniški Metuljček, na tretjem pa sladoledarna Pingo iz Šentilja. Poleg njih so se v finale uvrstili še Kava bar Hamurabi in Kremko iz Maribora ter Sladka jama iz Celja.
Na tekmovanje so se lahko prijavili vsi slaščičarji in sladoledarji, ki imajo lasten lokal za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji, vsak lokal, ki ima lasten proizvodni obrat, pa je lahko prijavil samo enega tekmovalca. Tekmovalci so preizkušali svoje mojstrstvo in sladoled izdelovali v najsodobnejšem sladolednem stroju za mojstre okusov.
Finaliste je ocenjevala petčlanska javna komisija, katere člani so bili Matjaž Turk, direktor Sejmov okusov, Damjan Babič, znan kuharski obraz iz Sobotnega popoldneva in njegov sodelavec Almir Begič iz restavracije Solni cvet, Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, in Urša Cvilak iz revije 5 zvezdic, prvenstvo pa je potekalo v okviru kulinaričnega sejma GASTexpo, ki je te dni potekal na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje