V nočnem Portorožu vlada bolj ali manj mrtvilo. Foto: BoBo
V nočnem Portorožu vlada bolj ali manj mrtvilo. Foto: BoBo
Nočno mrtvilo na slovenski obali

Nočni ekipi RTV Slovenija so povedali, da si zabavo zato organizirajo kar sami. Kot je za TV-Dnevnik poročala Ana Grošelj, se Portorož, "biser slovenskega poletnega obalnega turizma", ponoči ne sveti.
Družine z otroki, utrujene od celodnevne plaže, že sladko spijo. To je čas za mlajše EMŠE. A kam? Mladih na promenadah in lokalih sicer ne manjka, a nabito polne diskoteke in nočni klubi so preteklost.
"Letos je veliko manj obiskovalcev. Obisk je padel nekako za 50, 60 odstotkov. Od samih urnikov do dogodkov na obali, do ponudbe, ki je dobesedno ni, se pač pozna in moram reči, da smo zelo razočarani," pove Matjaž Marušič iz Tivoli cluba Portorož.

Nekaj več obiskovalcev se sicer zbere ob posebnih dogodkih ali tematskih zabavah, upravitelji klubov pa bi si vseeno želeli več pomoči. "Hoteli bi morali narediti malo več akcij, plaža bi morala bolj spodbujati, marketing bi morali delati po celi Sloveniji za Portorož, kajti mislim, da pred 15 leti je bil dosti bolj obiskan kot danes," išče rešitve Katja Kranjc iz Alaya cocktail bara.

Znajdi se sam
V Kopru je slika podobna. Mnogi se zato znajdejo kar sami. Po možnosti prirejeno prej kot ne praznemu žepu. Sogovorniki, zbrani s pijačo ob avtomobilu na parkirišču, pravijo, da so se bili primorani zateči k tej opciji. "Ker enostavno ni nobenih žurk, vse miruje, čeprav je turistično mesto ob morju. Vsi pričakujejo, da so žurke, pa jih ni," pojasnjuje ena od deklet.

"Zato smo si organizirali 'havba party'. Se družimo kolegi, s katerimi se dobimo enkrat na teden čez vikend," razlaga mladenič ob odprtem prtljažniku. In njihovi načrti za nadaljevanje večera? "Jih ni. Spiti 30 litrov bovle, in to je to."

Zahteve mladih niso visoke. Predvsem pogrešajo poletne zabave na prostem, tuje turiste pa moti tudi omejen delovni čas klubov, ki morajo po novem namesto ob šestih zjutraj, svoja vrata po večini zapreti že ob štirih, zaključuje svoj prispevek Grošljeva.

Nočno mrtvilo na slovenski obali