Na Pohorju so smučarjem namenili tudi nove nastanitvene zmogljivosti. Foto: EPA
Na Pohorju so smučarjem namenili tudi nove nastanitvene zmogljivosti. Foto: EPA

Sedežnica predstavlja prvi korak v povezavi Areha in Ruš. Vodja Pohorske vzpenjače Srečko Jesenšek zatrjuje, da gre za letošnjo najbolj udarno novost na Pohorju.

V prihodnje se obeta še spodnji del povezave do Ruš
Šestsedežnica bo pokrita in dolga kar dva kilometra, prinesla pa bo tudi nove snežne površine. Po zagotovilih Jesenška gre za nov proizvod podjetja Leitner, ki podobne naprave namešča le še na treh evropskih smučiščih. Investicija je stala okoli devet milijonov evrov, petino pa so pridobili iz evropskih skladov in od ministrstva za gospodarstvo.

Ker Pohorje gosti pomembna smučarska tekmovanja, lahko v prihodnjih letih pričakujemo še nekaj novosti. Maribor bo namreč leta 2013 prizorišče zimske univerzijade, zato je treba dokončati še spodnji del povezave od Piskra s kabinsko žičnico in smučišča za hitre discipline do Ruš.

Cene smučarskih vozovnic še niso znane
Kot kaže, pa ne bo zmanjkalo tudi prenočitvenih zmogljivosti. Trenutno je namreč v gradnji nov hotel s štirimi zvezdicami. Hotel bo ob smučišču s pogledom na snežni stadion, namenjen pa bo športnim, poslovnim, družinskim in počitniškim gostom. Na zgornjem delu Pohorja in na Ribniškem Pohorju se končujeta gradnji dveh apartmajskih hiš. Na Pohorju računajo na to, da bodo vse gradnje končane do božičnih praznikov.

Vozovnice za Pohorje bodo v prodaji od prihodnjega tedna, ko bodo predstavili tudi nove cene. V primerjavi z lanskimi cenami bodo dražje od pet do sedem odstotkov, natančnih cen pa Jesenšek še ni hotel izdati.