Nastanitev v prikolicah, avtodomih ali šotorih ponuja tudi večina slovenskih term. Foto: Terme 3000
Nastanitev v prikolicah, avtodomih ali šotorih ponuja tudi večina slovenskih term. Foto: Terme 3000
Kljub majhnosti slovenska obala premore zavidljivo število avtokampov. Foto: RTV SLO

Po podatkih Slovenske turistične organizacije je v Sloveniji registriranih 59 avtokampov. V prestolnici in njeni neposredni bližini so trije kampi. Na Ježici v Ljubljani, pod gorami v Kamniku in na Smledniku.

Poleg tega nastanitev v prikolicah, avtodomih ali šotorih ponuja tudi večina slovenskih term. V naravi boste lahko prenočevali v termah Lendava, Banovic, 3000, Čatež, Ptuj, pri Termah Olimia in v Dolenjskih toplicah.

Na Dolenjskem lahko počitnice preživite v kampih ob Krki ali Kolpi, na Otočcu, v Starem trgu pri Kolpi, v Metliki ali Podzemlju. Če si boste zaželeli obiskati štajerski konec Slovenije, lahko uživate na Rečici ob Savinji, ob Pohorju, v Preboldu, ob velenjskem jezeru ali v Logarski dolini.

Pojdimo še na Gorenjsko. Poleg dobro poznanih kampov v Šobcu, na Bledu, v Bohinju in v Gozdu Martuljku, lahko aktivne počitnice preživite še v Bohinjski Bistrici, Radovljici, Tržiču, Mojstrani ali v Selcah. Če si zaželite obiska severnoprimorske z zahtevnimi gorskimi turami, lahko kot svojo postojanko izberete Bovec, Trento, ali nekoliko »nižja« Tolmin in Kobarid.

Končajmo na obali. Kljub majhnosti slovenska obala premore zavidljivo število avtokampov. O gneči pa kdaj drugič. Morskega zraka se tako lahko naužijete v Ankaranu, Izoli, Fiesi, Luciji in Strunjanu, če postanete utrujeni že na poti, pa sta vam na voljo avtokampa v Kozini in na Črnem kalu.

Razlogov za počitnice v naravi je več kot dovolj. Odločiti se morate le za terme, gore, dolenjske reke, štajerske lepote ali morski zrak.

Ana Mušič