Slovenska zdravilišča te dni ne samevajo. Foto: BoBo
Slovenska zdravilišča te dni ne samevajo. Foto: BoBo

Nastanitvene kapacitete v slovenskih turističnih destinacijah so dobro zasedene, še posebej tam, kjer imajo gostje ob smučanju na voljo še druge oblike oddiha, kot je na primer wellness, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije.

V Kranjski Gori so hotelske zmogljivosti zasedene bolje kot v enakem obdobju lani, nekoliko slabšo zasedenost v primerjavi z lanskimi počitnicami pa imajo penzioni in zasebni apartmaji.

Na Bledu so dobro zasedeni predvsem hoteli, ki nagovarjajo družine z otroki. V Hotelu Savica, kjer so pripravili tudi poseben program za otroke, je med tednom zasedenih od 70 do 85 odstotkov kapacitet, od četrtka dalje pa bo hotel tako kot pretekli konec tedna skoraj polno zaseden. V času počitnic je dobro zaseden tudi Hotel Golf, imajo od 60- do 85-odstotno zasedenost.

V Mariboru in na Pohorju se zasedenost od ponudnika do ponudnika zelo razlikuje, polno sta zasedena hotel Bellevue na Pohorju in City hotel v centru Maribora, zadnji predvsem zaradi Evropske prestolnice kulture. Preostali pomembnejši hoteli imajo 50-odstotno zasedenost.

Kapacitete na Obali v tem času, ko se večina odloča za oddih na snegu, niso polno zasedene. V občini Piran hotelirji tudi opažajo, da je povpraševanje z domačega trga letos nekoliko slabše kot v preteklem letu.

V slovenskih naravnih zdraviliščih večinoma ocenjujejo, da je zasedenost dobra, pričakujejo pa tudi še rezervacije v zadnjem hipu. Najboljšo zasedenost nastanitvenih kapacitet imajo v zdraviliščih v bližini smučišč, torej v Termah Topolšica z zasedenostjo med 80 in 98 odstotki in v Termah Zreče z 90-odstotno zasedenostjo. V Termah Zreče je več kot 90 odstotkov vseh gostov slovenskih, bližnja smučarska destinacija Rogla pa je polno zasedena.