Središče Metlike bo ta konec tedna oživelo. Foto: BoBo
Središče Metlike bo ta konec tedna oživelo. Foto: BoBo

Prireditelji pričakujejo, da bo do nedelje metliško mestno jedro in prireditve Vinske vigredi obiskalo več kot 20.000 obiskovalcev z vseh koncev Slovenije in sosednje Hrvaške.

Letošnjo Vinsko vigred bo zvečer odprl Dejan Židan, minister za kmetijstvo in okolje, ki opravlja tekoče posle, obiskovalci pa si bodo lahko ob pokušini najboljšega belokranjskega vina in tamkajšnjih kulinaričnih posebnosti ogledali kulturni in zabavni spored ter se udeležili različnih strokovnih srečanj.

Predsednik organizacijskega odbora Vinske vigredi in metliški župan Darko Zevnik je dejal, da sklop prireditev povezujeta dve rdeči niti - vino in izročilna kulinarika. Župan vabi obiskovalce na odprtje degustacijske kleti, razstavo domače obrti in kulinarike, delavnico peke belokranjske pogače in podelitev nagrad najboljšim vinarjem.

Glavnina dogodkov Vinske vigredi bo potekala na glavnem odru na Trgu svobode. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi Belokranjski muzej, Slovenski gasilski muzej dr. Branka Božiča, Galerijo Kambič in metliško mestno jedro.