Foto: AP
Foto: AP

Adam Jenne je spodnjice nosil v znak protesta proti obveznemu nošenju mask na poletu Uniteda med Florido in Washingtonom. Jenne je za NBC2 povedal, da je med pandemijo nosil na letalih tangice namesto maske že okoli 25-krat.

"Mislim, da je absurdnost najbolje ilustrirati z absurdnostjo," je povedal Jenne za televizijo. "Odzivi posadke so bili na vsakem poletu do zdaj zelo različni."

Jenne je zdaj od United Airlinesa dobil prepoved letenja, ker se ni držal ukrepov, ki so jih uvedli tako letalska družba kot zvezne oblasti za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. Potniki se s pravili letalske družbe strinjajo ob nakupu vozovnice.

"Imam prepoved letenja z Unitedom. Toliko o tem, da ima stranka vedno prav," je dejal. "Kakšen nesmisel. Popoln nesmisel."

Pravila glede mask na krovu so uvedle tako letalske družbe same kot tudi ameriške zvezne oblasti. Foto: AP
Pravila glede mask na krovu so uvedle tako letalske družbe same kot tudi ameriške zvezne oblasti. Foto: AP

Nekateri potniki so se pridružili protestu

Predstavnik letalske družbe je za New York Post povedal, da se Jenne ni držal pravil glede mask. "Potnik očitno ni upošteval zveznega odloka glede mask in cenimo to, da je naša ekipa zadevo obravnavala še pred vzletom ter se tako izognila morebitnim incidentom med poletom," so zapisali.

Po poročanju televizije NBC2 se je sicer nekaj preostalih potnikov na letalu odločilo, da v znak podpore Jennetu odkoraka z letala skupaj z njim.

Število okužb v ZDA sicer zaradi različice omikron znova narašča. V četrtek so našteli 146.195 novih primerov, kar je za 31 odstotkov več kot pred dvema tednoma. Ameriški NIJZ za boj proti omikronu priporoča poživitveni odmerek cepiva.