Kam so izginili dobri, stari okusi? Foto: Reuters
Kam so izginili dobri, stari okusi? Foto: Reuters
Kakšnega bi pa danes poskusila?
Ko se temperatura dvigne, je sladoled idealen za osevežitev.
Kepica z okusom po jagodi stane borih 300 tolarjev, z okusom po skuši pa več kot 1.700. Foto: EPA

Tako bodo letos v modi tudi sladoledi z okusom kravjega jezika, indijskega karija, sira in kaktusa. Vse te vrste bodo ponudili na vsakoletni prireditvi v tematskem parku Namjatown tistim, ki bodo imeli več poguma, da bi sladoled tudi poskusili.

Druge nenavadne vrste sladoleda bo mogoče kupiti v kompleksu Sunshine City v mestu Ikebukuro do 30. septembra. Tam pa bodo naprodaj med drugim tudi okus skuše, morskih rakcev, japonskega hrena, pečenega jajčevca, riža, tofuja in solate.

Vsi so na osnovi vanilje ali čokolade
Vsi sladoledi so pripravljeni na osnovi vanilije ali čokolade in imajo dodan le okus po ribah in drugih jedeh.

Tako je na primer kravji jezik pripravljen iz mešanice vaniljeve osnove, ki so mu dodani juha iz teletine in koščki kravjega jezika.

Tudi japonske kupce - ki so se doslej že navadili mešanic kot so sladoled iz zelenega čaja, rdečega krompirja in fižola, je nova ponudba okusov popolnoma osupnila.

Enostavno jih morate poskusiti
Tako je neka 19-letna študentka dejala, da je poskusila sladoled z okusom skuše. "Bil je resnično ogaben. A bi ga morali vseeno poskusiti vsi."

Neka druga 27-letna ženska je dejala: "Če poskusite sladoled s tako čudnim okusom, se boste imeli o čem pogovarjati s svojimi prijatelji. Ali pa se boste na njihov račun vsaj pošalili."

Kepica stane skoraj 2.000 SIT
Če vas misel na okus ne bo odvrnila od tega, da bi sladoled - če boste na Japonskem, seveda, saj ga drugam ne izvažajo - poskusili ... Ena kepica nenavadnega sladoleda stane 1.050 jenov, kar je več kot 1.700 tolarjev.

In da ne boste mislili, da gre prodajalcem slabo ... Prodajo veliko sladoleda, čeprav se le redko kateri kupec vrne nazaj.