Biden z mamo Catherine Finnegan, ki je umrla leta 2010. Foto: Reuters
Biden z mamo Catherine Finnegan, ki je umrla leta 2010. Foto: Reuters

Pritchett trdi, da ji je ameriški predsednik to zaupal, ko sta se spoznala v Beli hiši, ko je bil on še podpredsednik. Pritchett se je z njim srečala, ker je raziskovala gradivo za humoristično serijo Podpredsednica (Veep), pri kateri je delala kot soproducentka in scenaristka.

Pritchett, ki je Britanka, navaja, da je bil njen prvi pogovor z Bidnom o Ukrajini, iz katere se je ravno vrnila, a so njegovi svetovalci ta pogovor zatrli.

"Spremenil je temo pogovora na to, kako njegova mama sovraži Angleže. Njegova starša sta bila Irca, njegova mama pa je napisala več pesmi o tem, kako sovraži Angleže in vse angleško. Za tem je šel poiskat te pesmi in se vrnil z na stotine pesmimi, v katerih opisuje, kako mora Bog udariti po Angležih, njihova kri pa deževati po Ircih," piše.

Spomnil pa se je tudi pripetljaja, kako je njegova mama Catherine Finnegan obiskala Veliko Britanijo in spala v hotelu, kjer je nekoč spala tudi kraljica. "Bila je tako zgrožena, da je raje celo noč spala na tleh, kot da bi tvegala spanje v postelji, v kateri je morda spala kraljica," je zapisala Pritchett in dodala, da osebno spoštuje vsakogar, ki raje izbere načela kot udobno posteljo.

Bidnove močne irske korenine in občutek identitete so dobro znani. Kmalu po tem, ko je osvojil predsedniško nominacijo, ga je ustavil BBC-jev novinar Nick Bryant in zaprosil za "kratko izjavo za BBC". "BBC? Irec sem," se je samo nasmehnil Biden.

Bidnova mama, ki je igrala veliko vlogo v življenju zdajšnjega predsednika, je po smrti moža leta 2002 živela s sinom, umrla pa je leta 2010.