Na noč čarovnic so se pripravili tudi najmlajši. Foto: MMC RTV SLO
Na noč čarovnic so se pripravili tudi najmlajši. Foto: MMC RTV SLO
Noč čarovnic

V romantično očarljivem grajskem okolju, od koder so vsi obiskovalci uživali v "lučkah" in pogledu na znameniti otok, ki nam je ležal skoraj pod nogami, so glavno besedo tokrat imele majhne in nekaj malo večjih čarovnic, ki so prišle pokukat na eno izmed mnogih današnjih zabav.

Najmlajše - okoli polovica jih je bila oblečena v kostume, od čarovnic z velikimi klobuki do duhcev, ali pa so si na obraz nadeli le strašljivo masko - je s svojimi čarovniškimi pesmicami zabavala Damjana Golavšek. Tiste najdrznejše je čakala vedeževalka s čarovniško kroglo, ki je napovedovala prihodnost. Ob vhodu so obiskovalce pričakali povsem beli duhci, kuhar je postregel s potico, zdravilo za hladno, deževno vreme pa so bile stojnice in domače, grajsko vino. Mlad "čarovniški rod" je nato zabavala tudi gledališka skupina Gašperja Lambergarja, ki je uprizorila predstavo Lov na čarovnice, seveda pa ni šlo niti brez buč in sveč.

Preberite tudi:
- Noč čarovnic tudi na Mojem spletu, Zakaj buče, sveče, kostumi?, Dobrodelno izrezovanje buč, Znani Slovenci o Helloweenu, Mimoidoči o Helloweenu.

A. P.

Noč čarovnic