William se je izšolal za vojaškega pilota. Foto: EPA
William se je izšolal za vojaškega pilota. Foto: EPA

Tega, da Williamu zelo hitro izpadajo lase, ne morejo spregledati niti bežni opazovalci britanske monarhije, saj je razlika med trenutnim in lanskim stanjem očitna. Celo strokovnjaki se čudijo, kako pospešeno skorajšnji mladoporočenec izgublja naglavno okrasje - še posebej ker se njegov dve leti mlajši brat Harry še naprej "baha" z gostimi, razmršenimi rdečimi lasmi.

28-letni William je s svojo postavo že dolgo "vroča roba" med mladimi Britankami, kot kaže, pa dekleta menijo, da tudi vse očitnejša pleša ne zmanjšuje njegove privlačnosti. Večina britanskih študentk tako trdi, da si Williamu zaradi vse redkejših las ni treba "puliti las". "To je pač ena njegovih lastnosti, ki pa ne zmanjšuje njegove očarljivosti," zatrjujejo v en glas.

Plešast tudi princ Charles
William, ki se bo čez slab mesec poročil s Kate Middleton, sicer nima veliko vpliva na svojo pričesko, saj gre pri izgubi las slej ko prej za vpliv genetike. Plešasta sta namreč postala tudi njegov dedek princ Filip in oče Charles, čeprav ne pri tako zgodnjih letih.

Bessam Farjo, zdravnik, specializiran za presaditve las, pa Williamu vseeno polaga na srce: "Glede na njegovo mladost in nepredvidljivost, kako se bo plešavost razvijala, bi morala biti njegova glavna skrb vprašanje, kako 'stabilizirati položaj' na glavi. Z nekaterimi zdravili se nedvomno da nekoliko ustaviti izpadanje las."

Morda pa ima princ Wiliam še eno, naravnejšo rešitev - preprosto lahko začne nositi klobuke, po katerih je znana tudi njegova babica, kraljica Elizabeta.