Foto:
Foto:
Na dvoru je bil zaželen, baje je imel razmerje tudi z ženo carja Nikolaja II.
Rasputin je imel velikega, Napoleon pa črvička.
Rasputin - mag, šarlatan, menih, ljubimec ...
Rasputin je bil redni gost zimske palače v St. Peterburgu.

Vsak obiskovalec oziroma obiskovalka podrgne kozarček, v katerem je 30-centimetrski penis shranjen, saj naj bi moškemu to prineslo večjo sposobnost zadovoljiti žensko, ženski pa večjo rodnost.

Dr. Igor Knjazkin, vodja erotičnega muzeja, ki se nahaja v St. Peterburgu, je ob tem dejal, da je penis resnično največja atrakcija v muzeju. Ni pa znal razložiti, od kod ljudem ideja, da jim bo drgnjenje kozarčka pomagalo k večji spolni moči in rodnosti.

Dodal je, da kustosi tega ne omenjajo pri svojih govorih, ampak ljudje to vseeno počnejo. Meni, da ljudje to enostavno potrebujejo, da bi lažje živeli. Najbolj znan ruski predmet je pritegnil tolikšno pozornost, da se je vodstvo muzeja odločilo, da bo muzej preselilo v večje prostore.

Penis povzroča nemire med obiskovalci
Knjazkin je še zgroženo dodal, da vsi, ki pridejo na ogled muzeja, le niso srečni, ko zagledajo že omenjeni organ. "Nekateri ljudje menijo, da zbiram penise, ker imamo v muzeju Rasputinovega. Ljudje me sprašujejo, koliko bi jim bili pripravljeni plačati, če bi si oni odsekali penis in ga prinesli na ogled v muzej. Nekoč mi je neki moški ponudil odrezan spolni organ svojega psa, drugič pa je v muzej prišel neki starejši moški, ki je poskušal razbiti kozarček, v katerem je shranjen Rasputinov organ. Pri tem je kričal, da ga je potrebno uničiti, zažgati, da je to bogokletno in da ga sploh ne bi smeli razkazovati."

Napoleon je imel majhnega
Ob odprtju razstave pred nekaj meseci je Knjazkin dejal, da so zelo ponosni na penis. Ta je namreč dolg kar 30 centimetrov, zato lahko konkurirajo ZDA, kjer se v enem izmed erotičnih muzejev nahaja penis, ki pripada Napoleonu Bonaparteju. Vodja muzeja je dejal, da je Napoleonov organ proti Rasputinovemu črviček.

Imel je veliko seksualnih razmerij
Rasputina, ki je bil bogato obdarjen, so zgodovinarji povezovali z mnogimi ženskami, med drugim tudi s cesarico. Tako naj bi imel več deset razmerij, ki so temeljila predvsem na spolnosti. Rasputin je bil ruski pesnik in prerok, ki je imel poguben učinek na cesarsko rusko družino in je pripomogel k zrušenju dinastije Romanov kmalu po svoji smrti.

Kdo je bil Rasputin?
Grigorij Jefimovič Rasputin, ki so ga sprva klicali Novikh, je bil rojen v Sibiriji, v kmečki družini. Njegova mladost je bila razuzdana in zelo živahna, zato so ga kasneje začeli klicati Rasputin, kar pomeni razuzdanec. Ampak ko je stopil v cerkev, ker je hotel postati menih, je doživel videnje. Prikazala se mu je devica Marija, potem pa je v okolici postal poznan kot šarlatan, ki zdravi z vero.

V St. Peterburgu so ga občudovali
Ko se je okrog leta 1907 pojavil v takratni prestolnici Rusije, St. Peterburgu, je kmalu zaslovel kot mistik in zdravilec. Zato je postal priljubljen tudi na dvoru, kjer se je družil s cesarico Aleksandro Fjodorovno in prek nje vplival na carja Nikolaja II. Carici je zbujal upanje, da bo s svojimi čudežnimi močmi pozdravil naslednika cesarstva, princa Alekseja. Ko je leta 1915 Nikolaj prevzel oblast nad rusko vojsko, sta državi vladala Aleksandra in njena desna roka, Rasputin.

Zaradi samopašnosti so ga ubili
Zaradi njegovega obnašanja na dvoru in samopašnega vedenja je med ljudstvom završalo, zato se je skupina ruskih konservativnih plemičev odločila, da ga ubije.

Svojo smrt je mag napovedal v pismu, ki ga je napisal leta 1916. V njem je trdil, da ne bo doživel 1. januarja naslednjega leta. Napovedal je tudi, da bo cesarstvo padlo, preden se bo pisalo leto 1918. V pismu je dodal še, da bo celotna aristokracija v eni generaciji dobesedno razpadla.

Njegova prerokba se je izpolnila
Decembra 1916, tik pred novim letom, so Rasputina povabili na čaj v eno izmed plemiških hiš. Tam so mu ponudili kolač in vino, ki sta bila zastrupljena s cianidom, ki pa mu ni škodoval, zato so ga večkrat ustrelili. Ker tudi to ni pomagalo zarotnikom, da bi ga ubili, so ga večkrat udarili po glavi z železnim kolom. Kasneje so ga zvezali in ga vrgli v luknjo v zaledeneli Nevi. Njegova napoved pa se je vseeno uresničila. Preden sta minili dve leti, je bila carjeva družina mrtva, v nekaj letih pa je Stalinova policija pobila ostanke ruske aristokracije.