Al Capone je bil lastnik floridske rezidence kar 20 let. Foto: AP
Al Capone je bil lastnik floridske rezidence kar 20 let. Foto: AP

Al Capone, znan pod vzdevkom Brazgotinec, je hišo na Floridi leta 1928 kupil za 40.000 ameriških dolarjev (okoli 33.700 evrov), v njej je pogosto prebival in leta 1947 zaradi srčnega napada tudi umrl. Vdova Mae je dom prodala pet let pozneje.

Poleti sta nova lastnika domovanja v Miami Beachu, kjer naj bi Capone skoval načrt za zloglasni pokol na valentinovo, ko je v čikaški parkirni hiši leta 1929 umrlo sedem članov nasprotujoče tolpe, postala poslovna partnerja Todd Glaser in Nelson Gonzales.

"Hiša je ničvredna," je dejal Glaser in dodal, da je rezidenca, ki si jo je Capone lastil kar dve desetletji, sramota celotnemu mestu, tako pa jo z Gonzalesom nameravata porušiti. Pod hišo naj bi stala voda, tudi na sami stavbi naj bi bila vidna škoda zaradi poplav. Nova lastnika nameravata na mestu doma pokojnega gangsterja, ki sta ga kupila za kar 10,75 milijona ameriških dolarjev (okoli devet milijonov evrov), zgraditi dvonadstropno moderno nepremičnino z osmimi spalnicami in kopalnicami ter savno, poroča AP.

Sorodna novica Najljubša pištola gangsterja Ala Caponeja gre na dražbo

Oktobra bo dražba osebnih predmetov

Hišo so sicer že uvrstili na septembrski seznam za morebitno ohranjanje zgodovinske dediščine – mesto Miami Beach bi jo zaščitilo in obnovilo, a je Glaser zatrdil, da to ne bo ustavilo njunih načrtov.

Floridska nepremičnina Ala Caponeja pa ni njegova edina lastnina, ki je bila prodana. Tri njegove vnukinje namreč 8. oktobra v Kaliforniji načrtujejo dražbo njegovih zasebnih predmetov, vključno z nakitom, družinskimi fotografijami in njegovo najljubšo pištolo. Dražbo bo gostila dražbena hiša Witherell's, pod dražbenim kladivcem pa se bo znašlo okoli 174 predmetov.