Kandidatke za mis Universe Indonezije s svojo odvetnico (druga z desne), potem ko so na policijo vložile ovadbo. Foto: EPA
Kandidatke za mis Universe Indonezije s svojo odvetnico (druga z desne), potem ko so na policijo vložile ovadbo. Foto: EPA

Organizacija, ki ima sedež v ZDA, je sporočila, da je prekinila pogodbo s podjetjem PTCapella Swastika Karya in njegovo direktorico Poppy Capella, ki ima poleg Indonezije tudi licenco za organizacijo tekmovanja Miss Universe v Maleziji.

Šest kandidatk z lepotnega izbora v Indoneziji je namreč na policijo vložilo ovadbo, v kateri so predstavnike prireditelja obtožile spolnega nadlegovanja. Dejale so, da so od njih zahtevali "telesne preglede zgoraj brez". "Jasno je, da podjetje ne izpolnjuje standardov naše blagovne znamke in etike, ki mora veljati za takšne izbore," so sporočili iz krovne organizacije in dodali, da je zagotovitev varnega okolja za ženske njihova prednostna naloga.

Policija v Indoneziji je sporočila le, da bodo tožbo obravnavali, Capella pa je zapisala, da zavrača vse oblike spolnega nadlegovanja in da o ravnanju svojih sodelavcev ni bila obveščena.

Izbor za mis Universe Indonezije je potekal v Džakarti, na njem pa bi morali izbrati predstavnico, ki bi državo predstavljala na svetovnem izboru, ki bo konec leta potekal v Salvadorju.