Foto: Reuters
Foto: Reuters

Robert F. Kennedy mlajši, ki je sicer znan po svojih kontroverznih izjavah o raznih teorijah zarote, je na družbenih omrežjih objavil videoposnetek, v katerem priznava, da je leta 2014 v newyorškem Centralnem parku odvrgel mrtvega medveda.

Na posnetku, ki ga je v nedeljo objavil na svojem računu na družbenem omrežju X, ga je videti z ameriško komičarko Roseanne Barr, ko opisuje nenavadne okoliščine, ki so pripeljale do incidenta, ki je pred desetimi leti osupnil Newyorčane, poroča STA.

Kennedy je na posnetku povedal, da je bil s prijatelji leta 2014 na izletu v zvezni državi New York, ko je avtomobil pred njim zbil in ubil šestmesečnega medveda. Sam je nato naložil truplo medveda v svoje vozilo z namenom, da žival odere in spravi meso. Toda dan se je izkazal za daljšega od pričakovanj in Kennedy medveda ni mogel odpeljati domov zaradi večerje, ki se je je tisti večer udeležil v mestu New York. Od tam pa je moral nato na letališče, da ujame polet.

Skrivnost razkril, da bi prehitel medije

Ker mrtvega medveda ni želel pustiti v avtomobilu, se je Kennedy skupaj z družbo domislil, da njegovo truplo odpeljejo v Centralni park in ga pustijo pod starim kolesom, ki ga je imel v avtomobilu. Tako bi bilo videti, kot da je šlo za nesrečo, pri kateri je kolesar zbil žival.

Ko so našli truplo medveda v parku, je to postala velika medijska novica. "Pomislil sem, o moj bog, kaj sem naredil," je v videoposnetku dejal Kennedy mlajši, sicer sin nekdanjega pravosodnega ministra ZDA in ubitega predsedniškega kandidata z istim imenom. Kot je dejal, ga je zaskrbelo, saj so bili njegovi prstni odtisi na kolesu. Kennedy je še dejal, da je zgodba desetletje mirovala, dokler ga ni poklical nekdo iz New Yorkerja, da bi preveril zgodbo o medvedu za članek o njem. Kot je razumeti iz posnetka, je Kennedy delil to anekdoto, da bi prehitel objavo zgodbe v reviji, poroča STA.