Za džin se uporablja širok nabor zelišč in semen, Les Ansley pa se je odločil, da nabiranje in izbiranje vrhunskih arom prepusti kar slonom. "So zelo izbirčni, izbirajo si samo najboljše liste, sadje, rože in rastline," je povedal južnoafriški izdelovalec džina, ki okus vrhunske pijače proizvede s pomočjo slonovih iztrebkov.
Najboljše primerke išče v divjini Južne Afrike, preden pa se odloči, da so ustrezni, vdihne njihovo kompleksno aromo. Zaradi posebne prebave slonov, se izjemno malo snovi vsrka, tako pa zaužite rastline lahko uporabi kot botanično mešanico za svojo aromatično žgano pijačo.
Zbrane posušene in oprane rastline slonov, ki jih namoči v vročo vodo, tako pa se sčasoma sprosti okus, se sicer razlikujejo glede na letni čas in vreme. Tako imajo različne serije proizvodov različen okus, datum in koordinate, kjer je iztrebek pobral, pa je zapisan na steklenicah.
Znamka se razširila po svetu
Podjetje, ki prideluje džin Indlovu, kar v regionalnem jeziku pomeni slon, je ustanovil leta 2018. Med pandemijo covida-19 se je njegova znamka razširila povsod po svetu – žganico prodajajo v Združenih državah Amerike, Kanadi, Nemčiji, Švici in na Japonskem, ponujata jo tudi dva največja trgovca v Južni Afriki.
Z ženo Paulo sicer na mesec izvozi okoli 1500 steklenic džina, ki naj bi imel "zemeljski" okus, 15 odstotkov dobička pa namenita sirotišnici za slone.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje