Barros je lento mis Nemčije v soboto zvečer prejela na prireditvi v Rustu. 37-letnica je igralka pa tudi okoljska aktivistka. Rojena je bila v Braziliji, kjer je živela v skromnih pogojih, ko pa je odrasla, je začela pomagati revnim otrokom, da so se prek plesa in igre naučili pisanja in branja. Za projekt poučevanja otrok v favelah je prejela tudi nagrado Millennium Dreamer Award, ki jo podeljujejo Združeni narodi.

Domitila se je pred leti preselila v Berlin, kjer je magistrirala iz političnih ved in sociologije. Ukvarja se s promocijo trajnostnega razvoja in varovanjem okolja. "Vsi živimo na materi Zemlji, ki nas v tem trenutku zelo potrebuje. Želim nagovoriti tiste, ki ne berejo časopisov, ampak brskajo po spletu," je dejala.

Tekmovalke "na misiji"

To je pomembno pripomoglo k pridobitvi naziva mis Nemčije, piše Deutsche Welle. Prireditelji tega dogodka so se v zadnjih dveh letih namreč odločili, da se bodo oddaljili od stereotipne objektivizacije žensk na tovrstnih izborih. Tekmovalk tako ne ocenjujejo več le po videzu, ampak tudi po značaju in njihovih dobrih delih.

Med kandidatkami za naziv so bile tako tudi tekmovalka, ki pomaga žrtvam otroških spolnih zlorab, finančna strokovnjakinja, ki je ženske pozvala, naj same upravljajo s svojimi financami, in finalistka, ki je aktivno sodelovala v gibanju za pravice temnopoltih Black Lives Matter. V finale se je prvič uvrstila tudi transspolna oseba.