Velikan brez težav stoje zamenja žarnico ali pa reši delfina pred smrtjo. Foto: Reuters
Velikan brez težav stoje zamenja žarnico ali pa reši delfina pred smrtjo. Foto: Reuters

Oženil se je s skoraj pol mlajšo in manjšo prodajalko Šja Šudžuan, ki v višino meri 1,68 metra. Z ženo zdaj živita v mestecu Čifeng v pokrajini Notranja Mongolija. 56-letnik, znan tudi pod vzdevkom "The Eiffltower" (Eifflov stolp) in "The Mast" (Jambor), se je rodil leta 1951 na Kitajskem in je mladost preživel kot pastir.

15. januarja leta 2005 se je v Guinnessovo knjigo rekordov zapisal kot najvišji živeči Zemljan. Kljub svoji velikosti v primerjavi z velikani nima prirojene napake rasti.

V vojski se je navadil na koše
Bao trpi za hudo obliko revme, ki jo je staknil v otroštvu, ko je spal na prostem. Kitajec trdi, da je bil do svojega 16. leta povsem normalen deček, potem pa je začel kar naenkrat rasti, svojo sedanjo velikost pa dosegel pri 23. letih. Tri leta je služil v vojski, kjer se je pridružil košarkarski ekipi. Košarko je igral do prvih znakov revme, ki ga je oddaljila z igrišč. Vrnil se je domov, kjer je živel z mamo.

Ko je bil star 40 let in mu je umrla mati, se je zaposlil v neki restavraciji. Tam je pritegnil pozornost medijev, ki so se razpisali o njegovi velikosti. Ko so ga izmerili za knjigo rekordov je bil za 2 milimetra višji od prejšnjega rekorderja Arabca Radhouane Charbiba.

Rešitelj delfinov
Kot zanimivost omenimo, da so velikana leta 2006 na pomoč poklicali veterinarji, ki so se znašli pred težavo, ko iz želodca dveh delfinov niso mogli odstraniti kosov plastike, ki sta jih delfina požrla. Bao je s svojo 1,06 metra dolgo roko delo takoj opravil in delfina rešil pred smrtjo.