V Bruselj se je pred kratkim zgrnilo okoli 2500 valižanskih nogometnih navijačev, saj sta se na zelenici v sklopu Lige narodov pomerila Belgija in Wales. Ti so se odločili, da se bodo pred tekmo v mestnem središču zabavali, s svojim nadaljnjim ravnanjem pa so si prislužili veliko pohval.

Trg naj bi bil po besedah Paula Corkreya, iz skupnosti valižanskih navijačev Football Supporters Association Cymru, poln odvrženih steklenic in pločevink, postajalo je že nevarno. Tako so se nekateri Valižani odločili, da po zabavi v belgijski prestolnici za seboj pospravijo in z odpadki napolnijo vreče za smeti, poroča BBC.

Tako so se zahvalili za gostoljubnost

"Ni neobičajno, da se pred začetkom nogometne tekme Belgije naleti na navijače. Radi pa bi se zahvalili navijačem nasprotne ekipe, ki so prostor pustili takega, kot je bil na začetku – čist," je na družbenih omrežjih zapisala bruseljska policija. Za gesto se jim je zahvalil tudi župan Bruslja Philippe Close, ki jih je oklical "za zgled, ki bi mu bilo treba slediti".

Wales je proti Belgiji izgubil, Corkrey pa je poudaril, da je mesto valižanske navijače lepo sprejelo, tako so jim ti na nek način tudi poplačali gostoljubnost, hkrati pa izboljšali svoj ugled. "Imamo najboljše navijače na svetu," je dejal Noel Mooney iz Nogometne zveze Wales (Football Association of Wales), ponosen je bil tudi prvi minister Mark Drakeford.