Duhovnik je postal pravi zvezdnik. Foto: Reuters
Duhovnik je postal pravi zvezdnik. Foto: Reuters

Portugalski duhovnik Guilherme Peixoto na prvi pogled s svojim kolarjem, duhovniškim ovratnikom in okroglimi lici ni videti kot zvezda elektronske glasbe. A tudi zunaj svoje domovine je že postal svojevrstna didžejska senzacija. Kamor koli pride, ga pozdravijo kot rokovsko zvezdo, poroča STA.

Gologlavi duhovnik, ki je na Portugalskem znan preprosto kot oče Guilherme, na festivalih in v klubih po Evropi redno zamenja cerkveni oltar za mešalno mizo. Pretekli mesec je pred več sto mladimi nastopil v portugalskem univerzitetnem mestu Coimbra, kjer je svojo tehnoglasbo pomešal z odlomki pridig sedanjega papeža Frančiška in pokojnega papeža Janeza Pavla II.

Meni, da je ravno zaradi ekeltronske glasbe postal boljši duhovnik. Foto: Reuters
Meni, da je ravno zaradi ekeltronske glasbe postal boljši duhovnik. Foto: Reuters

"Zahvaljujoč elektronski glasbi se počutim kot boljši duhovnik," je nedavno povedal 50-letnik. Njegova slava se je povzpela v višave, ko je lani v Lizboni na sklepni maši svetovnega dneva mladih nastopil pred skoraj 1,5 milijona mladimi in papežem Frančiškom, poroča STA.
Nekdanji vikar portugalskih vojakov v Afganistanu je ugotovil, da lahko njegova strast do glasbe pomaga prenesti sporočilo Cerkve, nato pa se je odločil, da bo začel obiskovati šolo za didžeje.

Zdaj svojo vedno bolj uspešno glasbeno kariero usklajuje s svojimi dolžnostmi župnika v Laundosu na severu Portugalske, kjer je med svojimi farani prav tako zelo priljubljen. Sam meni, da se Kristusova besa sklada z lepoto in harmonijo elektronske glasbe. "Veselje evangelija je sporočilo upanja in vere, pa tudi strpnosti, harmonije in miru," je dodal duhovnik, ki ima samo na Instagramu okoli 900.000 sledilcev.