Od Nove Zelandije do Japonske, Evrope in ZDA - Justin je postal novi idol najstnic. Foto: EPA
Od Nove Zelandije do Japonske, Evrope in ZDA - Justin je postal novi idol najstnic. Foto: EPA
Justin Bieber
Podoba, ki je zaznamovala glasbeno leto 2010. Foto: EPA

16-letnik je, nič hudega sluteč na "boxing day", torej dan po božiču, s starši prišel v trgovinski center v bližini njegovega domačega kraja Stratford, saj je želel kupiti nekaj darilc.

"Steklo je letelo po tleh"
Ko se je kot požar razvedelo, kako "visoki gost" je v trgovini, se je začela norišnica, ki bi se kaj hitro lahko končala tragično, saj so nekaj deklet komaj rešili, da jih množica ni poteptala. "Videla sem, da so vreščeče najstnice razbile nekaj vaz in steklenih izdelkov, ljudje so plezali na vse mogoče stvari, da bi videli Justina, hrup, pomešan z navdušenimi kriki, pa je bil nemogoč," je dejala bolj umirjena nakupovalka Taylor Inder, ki je Justinov prihod ni ganil. Dodala je, da so dekleta skoraj snela vrata nakupovalnega središča v Kitchenerju, tako so drla v prostore.

Zaradi kaosa je na pomoč Justinu in kot opozorilo najstnicam prišla celo krajevna policija.

Ni jim mogel pobegniti
Pozornim obiskovalcem ni ušlo, da je Justinu v vsem trušču dejansko uspelo kupiti nekaj stvari, natančneje kape, lastnica trgovine Sunglass Hut pa je zato morala za nekaj minut zapreti vrata trgovine, da je imel zvezdnik vsaj malo miru.

"Pomislila sem: 'O, moj bog, pa saj je samo 16-letnik, ki nakupuje. Kaj je v tem tako zanimivega?'," je dejala Sarah Pelletier in dodala: "Precej me je skrbelo, ker se je na steklo trgovine 'prilepilo' več sto deklet, varovali pa so jih policisti. To ni dobra kombinacija, sem si mislila."

Bieber je trgovine zapustil pri stranskem izhodu, da je lahko normalno zadihal.

16-letna senzacija YouTuba, ki je zaslovel s skladbo Baby, je bil eden največkrat omenjenih glasbenikov leta, samo s prihodom na različne dogodke pa je oboževalke spravil v vsesplošno norijo.