Foto:
Foto:

Mladoporočenca sta se namreč poročila na poroki v slogu zmenkov na slepo, ki jo je neposredno prenašal irski Radio 98 FM. Bernadette in Patricka so izbrali med več sto drugimi, prijavljenimi na tekmovanje "Dva tujca in poroka". Podobna tekmovanja so izvedli že v Veliki Britaniji, Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Civilna ceremonija pred 180 povabljenci je trajala 20 minut. Ženin je pred poroko želel pripraviti govor, a mu to ni uspelo, ker neveste ni poznal. Ko pa jo je prvič videl, je presegla vsa njegova pričakovanja, je povedal. Presrečna nevesta je povedala, da sta se naključno spoznala že par dni prej, ko ji je na radijski postaji, ki je organizirala poroko, pridržal vrata.

Novopečena zakonca sta skeptičnim novinarjem na vprašanje, kako bosta obdržala uspešen zakon, odgovorila, naj ju obiščejo čez tri mesece in vidijo na lastne oči, saj sta se zaobljubila za večno.

Razkošna poroka, ki je vključevala tudi 180 srednjeveških svatbenih zajtrkov, naj bi radijsko postajo stala več kot 63.000 ameriških dolarjev.

Mladoporočenca sta se nato odpravila na medene tedne v Avstrijo, kjer se bosta lahko bolje spoznala.