Foto:
Foto:
Po besedah njegove lastnice, bi pujsek končal v loncu.
Sipek pred kletko svojega ustreljenega ljubljenca.

Linda Meredith iz Loxahatcheeja, kjer so v četrtek delavci službe za varstvo divjih živali ustrelili tigra Boba, kar je njegov lastnik imenoval umor, je v kazenskem postopku tudi zato, ker je pujska naložila v razgret prtljažnik avtomobila.

Diane Sauve, veterinarska inšpektorica iz Palm Beacha, je pretresena povedala, da je nad dejanjem Meredithove zgrožena, saj je vožnja živali v avtomobilu pri 32 stopinjah Celzija, ko se temperatura v avtu povzpne na 60 stopinj Celzija, nesprejemljiva.

Meredith je nato nagovarjala šerifove namestnike, naj držijo njenega pujska za zadnje noge ali ga vlečejo za ušesa, da bi začel cviliti in bi tako privabil tigra. Vendar šerifovi namestniki ženske niso poslušali.

Tiger Bobo je ušel z doma bivšega igralca Steva Sipka, 80 kilometrov severno od Miamija, in bil na begu 24 ur.

Meredith je bila besna, ko je izvedela, da je obtožena krutega ravnanja z živaljo: "Ne morem verjeti, da so tako predrzni. Želela sem samo pomagati tigru, da bi našel nazaj domov. Očitno ni lepo biti prijazen." Povedala je še, da ima njen avto klimatsko napravo, in da je v vsakem primeru nameravala pujska pojesti, ko bi zrasel.

Delavci urada za zaščito divjih živali so upali, da bodo 270-kilogramskega tigra ustrelili z injekcijo, ki vsebuje pomirjevalo. Vendar je Boba s puško ustrelil policaj, ki je zatrdil, da je velika mačka planila proti njemu.

Sipek, ki je igral Tarzana v dveh filmih, ima dovoljenje, da ima doma divje živali. Streljanje je glasno obsodil in dodal, da je bilo popolnoma nepotrebno. Umazan od Bobove krvi je dajal intervjuje in poudarjal, da je šlo za hladnokrvni umor.

Pisarno floridske organizacije za zaščito divjih živali so vznemirjeni ljubitelji mačk zasuli s sovražno pošto in telefonskimi klici. Postavili so tudi spletno stran, kjer spodbujajo ljudi, naj s prostovoljnimi prispevki pomagajo Sipku zaščititi ostale živali.

Sipek ima doma še enega tigra, dva leva, črnega leoparda in pumo. Floridska organizacija za zaščito divjih živali sicer želi Sipku odvzeti dovoljenje za posedovanje divjih in eksotičnih živali. Sipek je ze napovedal, da se bo boril in, če bo potrebno, umrl skupaj s svojimi ljubljenčki.