Hujšanje s hitro hrano - prelepo, da bi bilo res? Foto: EPA
Hujšanje s hitro hrano - prelepo, da bi bilo res? Foto: EPA
Bo Merab s svojim odkritjem pomagala tudi ostalim močnejšim ženskam? Foto: EPA

35-letna Merab Morgan iz mesta Henderson v Severni Karolini je dieto začela iz protesta proti filmu Super veliki jaz (Super Size Me), ki se ji je zdel zavajajoč in žaljiv.

V tem dokumentarcu je bilo namreč prikazano, da je moški, ki je en mesec jedel izključno hrano iz McDonald'sa, pridobil več kot 11 kilogramov, močno pa se mu je poslabšala tudi zdravstvena slika.

Zato se je Merab odločila "McDonald'sovo dieto" preizkusiti na sebi. Pazila je le, da na dan ni zaužila več kot 1.400 kalorij.

To je dieta zame!
Po treh mesecih je njen cilj izgubiti od 18 do 27 kilogramov. Je na dobri poti, kajti po 67 dneh je tehtnica pokazala že 15 kilogramov manj. Podoben rezultat je poskušala že večkrat z različnimi dietami, nikoli pa z njimi ni zdržala do konca, saj pravi, da nima potrebnega časa in finančnih sredstev, ki so potrebna na primer za Atkinsovo dieto, ki je trenutno v ZDA zelo priljubljena.

Merab trdi, da so za tako dieto primerne prav vse jedi iz McDonald'sa, čeprav je v 67 dneh, v katerih je že izgubila 15 kilogramov, le dvakrat zaužila ocvrt krompirček, saj naj bi hitreje shujšala s cheesburgerji.

In odgovor strokovnjakov?
Strokovnjak za prehrano Barry Popkin je nad Merabino zamislijo zelo zaskrbljen. Verjame, da prehranjevanje izključno v restavracijah s hitro prehrano ni zdravo, saj s temi obroki njeno telo ne dobi dovolj vitaminov, mineralov in vlaknin.

V isti sapi pa je priznal: "Za svoj življenjski slog je iznašla zelo pametno dieto. Lahko bi rekli, da je nauk te zgodbe, da mora vsak zase najti dieto, ki mu ustreza, kajti prav nobena ni enako učinkovita za vse ljudi. "