Foto: Reuters
Foto: Reuters

Olimpijske igre za športnike predstavljajo posebno izkušnjo. Ne le športni izzivi na tekmovališčih, olimpijsko vzdušje in navijači, prav posebno izkušnjo iger predstavljajo tudi druženja, ko se na igrah lahko srečajo športniki vseh mogočih statusov, kategorij in panog.

Renars Uščins je v intervjuju za Sport Bild delil prigodo, ko so se rokometaši v olimpijski kavarni želeli fotografirati z ameriško gimnastično zvezdnico Simone Biles. A za selfie niso izbrali najprimernejšega trenutka, poroča STA.

Zmotili so jo med kosilom. Foto: EPA
Zmotili so jo med kosilom. Foto: EPA

"Zgodil se je neprijeten in smešen trenutek. Žal smo jo srečali v kavarni in bili tako drzni, da smo jo prosili za fotografijo, ko je še jedla. Dobili smo košarico," je izkušnjo za Sport Bild razkril v Latviji rojeni nemški rokometaš.

"Na koncu je bil Juri Knorr tisti, ki jo je vprašal. Drugi so rekli: zdaj tega ne moremo storiti. Samo šli smo mimo, Juri je bil edini, ki si je upal." Biles je na olimpijskih igrah v Parizu pritegnila veliko pozornosti. Vsi ameriški zvezdniki, tudi Snoop Dogg, Tom Cruise in Serena Williams, so podrobno spremljali nastope 27-letnice v pariški areni Bercy in se fotografirali s sedemkratno olimpijsko prvakinjo.

Uščins v Parizu ni dobil tistega, kar si je želel, zato pa je iz Lilla prinesel žlahtno srebro. Nemška moška rokometna reprezentanca se je po zmagi nad Španijo uvrstila v finale olimpijskih iger. V boju za naslov je morala priznati premoč Dancem. Slovenija je olimpijski turnir končala na četrtem mestu, še piše STA.