Afriški pokal narodov bo potekal leta 2017 v Gabonu, temeljni kamni enega izmed stadionov pa so že izginili. Foto: Reuters
Afriški pokal narodov bo potekal leta 2017 v Gabonu, temeljni kamni enega izmed stadionov pa so že izginili. Foto: Reuters
Kje so ... odtisi Lionela Messija? Foto: Reuters
Messiju očitajo tudi, da se je za srečanje s predsednikom neprimerno uredil. Foto: Reuters

Obisk argentinskega nogometnega zvezdnika v Gabonu še kar buri duhove, zdaj pa je prah dodatno dvignilo skrivnostno izginotje temeljnih kamnov, ki jih je Messi skupaj s predsednikom Gabona Alijem Bongom Ondimbo postavil prejšnji teden.

"Kje so ... odtisi Lionela Messija?" se sprašujejo v časniku L'Union po izginotju dveh kamnov, na katerih je slavni nogometaš pustil svoje odtise (odtise je pustil tudi predsednik Gabona). Čeprav so oblasti takoj začele preiskavo, iščejo se priče, ki bi o dogodku kaj vedele, pa za zdaj ni niti ene sledi za storilci tatvine.

3,5 milijona za Messijev obisk?
Messijev obisk Gabona je sprožil kar nekaj polemik, predvsem na družbenih omrežjih, kjer so se spraševali o stroških, ki so jih v Gabonu morali plačati za Argentinčev obisk z nafto bogate države, v kateri pa več kot polovica prebivalstva živi pod pragom revščine.

Francoska revija France Football je dodatno začinila vse skupaj s tem, ko je navedla, da je zvezdnik Barcelone za obisk Gabona prejel kar 3,5 milijona evrov. Gabonske oblasti so to že zanikale: "Republika Gabon zanika, da je plačala takšno vsoto denarja ali pa da je to obljubila argentinskemu nogometašu Lionelu Messiju."

Gabon ni živalski vrt
Argentinski nogometaš je bil negativnih komentarjev deležen ne le zaradi domnevo visokih honorarjev, ampak tudi zaradi svojega videza.

Politična opozicija v Gabonu Union du Gabonais (UPG) pravi, da je Messi pokazal nespoštovanje do afriške države s svojimi oblačili in neurejenim, preveč sproščenim videzom. V izjavi so zapisali, da je Messi v Gabon prišel, kot da se je odpravil v živalski vrt - umazan, neobrit, z rokami v žepih, kot da išče arašide, ki bi jih vrgel v njih. "Ko ti je ime Lionel Messi in si multimilijonar, nimaš pravice, da se predstavnikom republike predstaviš z rokami v žepih in obrabljenimi kratkimi hlačami," so zapisali v izjavi in dodali: "Gabon ni živalski vrt."

Temeljne kamne so postavili za stadion afriškega prvenstva v Port-Gentilu, ki bo eno izmed prizorišč Afriškega pokala narodov leta 2017.