V ZDA bi morali za povodec očitno poskrbeti psi sami. Foto:
V ZDA bi morali za povodec očitno poskrbeti psi sami. Foto:
Sodniška dvorana
Bo Murphy v pasji govorici spregovoril na sodišču?

Prejšnji teden je sodišče odločilo, da se mora pes Murphy zglasiti v sodni dvorani, saj so prejeli več pritožb, da je po mestu najmanj dvakrat hodil brez vrvice in ovratnice.

Sodni poziv je seveda dobil tudi njegov lastnik Steven Dean, ki bo zagovarjal oba - tako sebe kot Murphyja.

Dean je razložil: "Ker moj Murphy ne zna brati, sem poziv na zaslišanje v njegovem imenu podpisal jaz. Nisem pa prepričan, če ga bodo sploh spustili v sodno dvorano."

Policisti so sicer Murphyja kaznovali s 50 dolarji - ker ni nosil ovratnice, so mu naložili kazen 25 dolarjev, še dodatnih 25 dolarjev pa bo moral plačati zato, ker ni imel obnovljene licence, ko ju je skupaj z gospodarjem ustavil uradnik za nadzor živali.

Murphy - prvi pasji obtoženec
Eden izmed sodnikov Henry Schultz je povedal, da v svoji 35-letni karieri na okrajnem sodišču v Newportu še ni ne doživel ne slišal, da bi kazen prisodili psu.

"Mislim, da je Murphy prvi živalski prestopnik. Od časa do časa so psi že spremljali svoje lastnike v sodni dvorani, a še nikoli na tak način kot v primeru tega zlatega prinašalca."

Sodnik Schultz pa je zastavil tudi ne tako neumno vprašanje: "Kaj pa bomo storili, če se bo po naši razsodbi Murphy pritožil na višje sodišče?"