Tomaž Ambrož skrbi za organizacijo parade. Foto: RTV SLO
Tomaž Ambrož skrbi za organizacijo parade. Foto: RTV SLO
Maturantska parada 2005
Maturanti vsako leto izboljšajo rekord. Foto: RTV SLO

Kot je v MMC-jevi spletni klepetalnici povedal Tomaž Ambrož, bo, sodeč po prijavah, letos hkrati v 36 mestih v petih državah zaplesalo več kot 20.000 maturantov, tako da jih do magične številke 100.000 čaka še nekaj dela - napornih treningov in organizacijskih priprav.

Celoten klepet s Tomažem Ambrožem si lahko preberete tukaj.
Za največjo četvorko na svetu so se odločili, da bi združili vse dijake, ki se pripravljajo na maturantski ples. Najprej so sicer načrtovali, da bi jih povabili na skupini veliki maturantski ples in se tako zapisali v Guinnessovo knjigo rekordov. A odgovornim pri zapisovanju rekordov se to ni zdelo dovolj zanimivo, zato so se pri plesni šoli spomnili četvorke na ulici.

Rekord že leta 2002
Prvič so se v Guinnessovo knjigo rekordov vpisali leta 2002, vsako naslednje leto pa so ta rekord še presegli. Povečuje pa se ne le število sodelujočih plesalcev na Maturantski paradi, ampak tudi število mest, v katerih mladi preplavijo ulice in kjer glasba zadoni iz zvočnikov. Tomaž Ambrož pravi, da bo kmalu veljalo geslo četvorko v vsako slovensko mesto in vas ...

Dežniki za srečo
Maturanti se na ulice podajajo plesat v vsakršnem vremenu, plesalke pa so opremljene z dežnikom za dva. V tem je mogoče tudi malce vraževerja - da bo zagotovo sijalo sonce. V prihodnjih letih organizatorji načrtujejo tudi podiranje rekorda z drugim plesom, vendar Tomaž Ambrož ni hotel razkriti, kateri ples to bo.