Prijatelji so preveč spili ... Foto: EPA
Prijatelji so preveč spili ... Foto: EPA
... zato se jim je medved zdel primeren nasprotnik za pretep. Foto: EPA

22-letni moški iz mesta Čerkask je nekega večera v gostilni pil s prijatelji. Ko je bila mera že krepko polna, se je začel pred njimi bahati, kako zelo močan je. Trdil je, da lahko na kolena spravi najmočnejšo žival, ki jo lahko najdejo v mestu.

Vesela druščina je zato odšla v živalski vrt, kjer je "junak" preplezal varovalno ograjo in se spravil na najbližjega medveda.

Ukrajinski Peter Klepec je tako preplezal varovalno ograjo in se znašel v kletki z medvedi. Odšel je do enega od kosmatincev in ga začel brcati.

Medved je moškega s taco odrinil stran, a okajeni moški se ni vdal. Še enkrat se je spravil nanj, takrat pa ga je razjarjeni štirinozec podrl na tla in ga začel napadati.

Na srečo so bile v bližini trezne glave
Na srečo so zaposleni v živalskem vrtu videli, kaj se dogaja, in uspelo jim je moškega izvleči iz kletke, medvede pa pomiriti. Nespametnega Ukrajinca so takoj prepeljali v bolnišnico, saj je bilo njegovo zdravstveno stanje zelo resno.

Predstavnik živalskega vrta je povedal: "Celotna "borba" je trajala manj kot minuto. Moški je imel res veliko srečo, da je preživel, saj smo ga rešili ravno v trenutku, ko so se tudi ostali medvedi začeli pripravljati na napad nanj. Brez dvoma bi ga ubili."