Nasprotno pa naj bi uživanje rdečega mesa povečevalo možnosti za povišan krvni tlak.
Na univerzi v Minnesoti so 15 let skrbno merili in beležili primere povišanega krvnega tlaka pri 4.300 »mladih odraslih«, torej ljudeh, ki so bili ob pričetku raziskave stari od 18 do 30 let. Ves čas pa jih je seveda zanimalo tudi, kako se sodelujoči v raziskavi prehranjujejo, torej kaj jejo. Tisti, ki so pojedli več rastlinske hrane, torej zelenjave, sadja in žitaric, so imeli manj težav s povišanim krvnim tlakom.
Strokovnjaki so opozorili, da je bilo pri ljudeh, ki so jedli veliko rdečega mesa in malo rastlinske hrane, tveganje za povišan krvni tlak mnogo večje. Povezave med vsakodnevnim uživanjem mlečnih izdelkov in povišanim krvnim tlakom niso opazili.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje