Anna Nicole s pravim imenom Vickie Lynn ima velike možnosti za zmago. Foto: EPA
Anna Nicole s pravim imenom Vickie Lynn ima velike možnosti za zmago. Foto: EPA
Anna Nicole Smith
Anna trdi, da ji je pokojni mož obljubil veliko bogastvo. Foto: EPA

Vrhovno sodišče ne bo odločilo o razdelitvi denarja, ampak le o pristojnostih zveznih in državnih sodišč. Kot kaže, ima Smithova velike možnosti za zmago oziroma da se primer vrne na zvezna sodišča, ki so ji bila do zdaj naklonjena.

Anna Nicole in takrat 89-letni naftni milijarder Howard Marshall drugi sta se poročila leta 1989. Ker je Marshall po enem letu poroke umrl, si je takrat 27-letna Playbojeva zajčica obetala njegovo bogastvo, čeprav ji v oporoki ni namenil ničesar.

Z bogastva na ničlo
Mladi vdovi je nato uspelo prepričati zvezno stečajno sodišče v Kaliforniji, da ji je dodelilo 474 milijonov dolarjev od premoženja, ki je bilo sicer ocenjeno na 1,6 milijarde dolarjev.

Njen domnevni delež se je nato zmanjšal na 90 milijonov, kasneje pa na ničlo, saj je zvezno prizivno sodišče odločilo, da zvezno stečajno sodišče ni pristojno za zapuščinske sodbe. Zato se je Smithova pritožila na vrhovno sodišče.

Po tej pritožbi je sin pokojnika Pierce Marshall dobil sodbo na državnem sodišču v Teksasu, ki je odločilo, da Smithovi zapuščina ne pripada, zato je bilo zdaj vrhovno sodišče prisiljeno odločati o pristojnostih med sodišči. Sodba bo tako izrečena šele junija.

Anna Nicole si zdaj služi denar z oglaševanjem shujševalne diete, s katero je tudi sama izgubila precej kilogramov.