'Sarkozy ekspres' - v dveh mesecih zaroka, zanositev in poroka? Foto: Reuters
'Sarkozy ekspres' - v dveh mesecih zaroka, zanositev in poroka? Foto: Reuters
Zaročni prstan Carle Bruni
Carla je med obiskom Jordanije že kazala zaročni prstan. Foto: Reuters

Po poročanju francoskega časopisa L'Est Républicain, ki ima tesne veze s Sarkozyjevo nekdanjo ženo Cecilio, sta se zaljubljenca vzela v Elizejski palači, na obred pa povabila le nekaj najbližjih prijateljev.

Neimenovani vir, ki trdi, da je bil med svati, je dejal: "Šlo je za preprost civilni obred, predsednik in njegova nova žena sta bila videti izjemno srečna."

Kot Napoleon in Josephine
Predstavnik 52-letnega francoskega šarmerja novice ni želel ne potrditi ne zanikati, rekoč, da gre za njuno zasebno življenje. Sarkozy, ki bi bil tako prvi francoski voditelj po Napoleonu, ki bi si poroko omislil med predsednikovanjem, je 40-letno italijansko pevko in manekenko spoznal pred dvema mesecema na zabavi njunega skupnega prijatelja.

Pred enim tednom je prvi Francoz v državi sicer zelo javno razmerje potrdil in namignil, da je v kratkem mogoča tudi poroka, rekoč: "Zelo mogoče je, da boste o njej bili obveščeni šele potem, ko se bo dejansko zgodila."

Kdo je že Cecilia?
Namigov, da je Carla, ki je pred tem osvojila tudi srce Erica Claptona in Micka Jaggerja, noseča, nista želela komentirati, jasno pa je, da jo je radoživi Nicolas na božični dan med njunim potovanjem po Egiptu zasnubil in ji podaril prstan v obliki srca iz belega zlata. Da bi bila bolečina za njegovo nekdanjo ženo Cecilio še večja, je prstan oblikoval prav Cecilijin najboljši prijatelj, zlatar Victoire de Castellane.

Zadrega pri državniških obiskih
Trenutno sta (zakonca?) ločena, saj se je predsednik odpravil na obisk v Savdsko Arabijo, kamor pa Carli iz "verskih razlogov" niso dovolili. Vprašanje je, če ga bo lahko naslednji teden spremljala na državniški obisk v Indijo.

A. P.