2.462 zvezda na hollywoodskem Pločniku slavnih pripada Jennifer Aniston. Foto: EPA
2.462 zvezda na hollywoodskem Pločniku slavnih pripada Jennifer Aniston. Foto: EPA

"Rodila sem se v Sherman Oaksu v Kaliforniji. Sem kalifornijsko dekle od glave do pete, zato je bilo to vedno nekje v moji glavi. Najbrž to niti niso bile zgolj sanje, ampak ene najbolj norih sanj. Nikoli si nisem mislila, da bom enkrat tukaj, da bo prišel ta dan. Zato sem izjemno počaščena in hvaležna," je igralka na podelitvi povedala zbranim oboževalcem in prijateljem.

"Tista" Jenina pričeska
Dogodka sta se udeležila tudi njen oče John Aniston, prav tako igralec, in soigralec iz nove komedije Odklop Justin Theroux, ki je v resničnem življenju že nekaj časa Jenin partner. Podelitev je popestril Adam Sandler, soigralec Anistonove iz komedije Moja neprava žena, ki je občinstvo spravil v smeh.

Kolegico si je privoščil zaradi njene slovite pričeske, ki so jo v 90. vsi posnemali, in vloge v ne ravno uspešni grozljivki Leprechaun: "Vedno je molila, da bi se uresničile tri stvari: da bi cel svet občudoval njene lase, da bi nekega dne igrala v filmu o zlobnem škratu, ki pobija ljudi, predvsem pa o tem, da bi dobila zvezdo na prestižnem Pločniku slavnih v Hollywoodu. No, Jennifer, danes je vse troje uresničeno."

Danes 43-letna igralka je zaslovela z vlogo Rachel Green v humoristični nanizanki Prijatelji iz 90., ki ji je prinesla tako zlati globus kot emmyja. Njeni soigralci iz nanizanke Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc in David Schwimmer pa na odkritju zvezde niso bili prisotni.

Zakon z Bradom trajal pet let
Tudi Jenino zasebno življenje javnost zelo zanima: v zadnjih dveh desetletjih je zamenjala kar nekaj slavnih fantov in bila pet let poročena z Bradom Pittom, s katerim sta takrat veljala za hollywodski zlati par. A nato je med njiju prišla Angelina Jolie ...

Po koncu snemanja Prijateljev leta 2004 je Anistonova uspešno prešla na filmska platna, predvsem ji ležijo romantične komedije. Kmalu tudi v slovenska kina prihaja že omenjeni Odklop, v katerem poleg njenega fanta Therouxa igrata še Paul Rudd in Malin Akerman, ki je tudi prišla na odkritje Jenine zvezde.

Nekaj fotografij s sproščenega dogodka si oglejte v galeriji.