Rihanna v svojih nastopih prisega na moto 'manj je več' - vsaj kar se tiče oblačil. Foto: EPA
Rihanna v svojih nastopih prisega na moto 'manj je več' - vsaj kar se tiče oblačil. Foto: EPA
Rihanna na najnovejši naslovnici revije Esquire. Foto: Reuters/Esquire

23-letna barbadoška popzvezdnica je letos nedvomno opozarjala nase - pa naj si bo s provokativnimi videi (S&M), seksi fotografijami (Vogue) ali pa izzivalnimi položaji (vse). Njen zadnji album, Loud, je dosegel platinasto naklado v 15 državah.
A RiRi, kot jo ljubkovalno kličejo oboževalci, trdi, da sebe ne vidi kot seksbombo. "Ob koncu koncerta se ne počutim, kot da sem ta seksi stvarca," je povedala Rihanna v intervjuju, ki spremlja naslovno zgodbo Esquirja, znane revije za moške. "Resno, sploh ne razmišljam o tem."

Spet (še vedno?) oboževalka Chrisa Browna
Naslovnica s popolnoma golo pevko, "odeto" le v dve algi (?), sicer govori malce drugačno zgodbo, a Rihanna se v intervjuju razgovori še o čem drugem kot le o svojem popolnem telescu in spolni privlačnosti.
Tako med drugim izvemo, da ji je res všeč zadnji album njenega nekdanjega fanta, r'n'b zvezdnika Chrisa Browna, čigar "delnice" so v svetu šovbiznisa močno padle leta 2008, ko je pretepel Rihanno.
"Neverjetno je videti, kako se je izvlekel iz situacije, tudi ko je bil ves svet proti njemu. Res mi je všeč njegov zadnji material. Sem oboževalka njegove glasbe. Vedno sem bila," razlaga pevka danes. "Jasno, sem imela nekaj časa proti njemu nekaj zamer - iz očitnih razlogov. A to sem pustila za seboj. Preveč časa mi je jemalo. Preveč jeze. Res sem navdušena nad njegovim uspehom, nikdar mu ne bi želela ničesar slabega. Nikdar."

V intervjuju Rihanna razkrije tudi, da se pred koncertom vedno umiri z alkoholom: "Moram nekaj spiti. Vsak svoj koncert jemljem zelo resno, zato sem vedno precej živčna. Pri svojem delu imam navado o vsem preveč razmišljati. Pijača pomiri moje živce. Srkam, medtem ko iz garderobe opazujem predskupino. Včasih grem med občinstvo. Nadenem si trenirko z veliko kapuco in se pretihotapim med njih."
Lani slavila Minka
Za Rihanno sta se na letošnjem seznamu Esquireja uvrstili Rosie Huntington-Whiteley, model in igralka, ki je Megan Fox prevzela vlogo v Transformerjih, in Emma Stone, nova kraljica romantičnih komedij. Sledijo Beyoncé, Esperanza Spalding, Maria Bello, Gina Carano, Hope Solo, Mila Kunis, Vera Farmiga, Olga Fonda, Karmen Pedaru, Victoria Azarenka, Brittany Snow, Fiona Gubelmann in Jennifer Morrison.

Esquire je v prejšnjih letih naslov najbolj seksi zvezdnice med drugim podelil igralkam Kate Beckinsale, Minki Kelly, Halle Berry, Scarlett Johansson, Jessici Biel in Charlize Theron.