Lindsay je le po nekaj urah znova na prostosti. Foto: EPA
Lindsay je le po nekaj urah znova na prostosti. Foto: EPA
Lindsay Lohan
Lindsay Lohan je svoji zbirki fotografij ob aretaciji dodala še eno. A kljub temu ji v zaporu ni bilo treba preživeti veliko časa. Foto: Reuters

Sodnik je devet ur po Foxovi odločitvi, naj LiLo vklenejo in pospremijo v zapor, podal drugačno razsodbo - v zameno za 300.000 dolarjev varščine bo igralka lahko naslednje dni preživela na prostosti, a z (njej že znano) zapestnico, ki opozarja na vnos alkohola ali mamil v telo, poroča tiskovna agencija AFP.

Odvetniki našli luknjo v zakonu
Odločitev je potrdil tudi tiskovni predstavnik losangeleškega sodišča Allan Parachini in pojasnil, da kalifornijski zakoni omogočajo izpustitev na podlagi varščine, kadar gre za manjše prekrške, na kar je opozorila tudi Lindsayjina odvetnica Shawn Chapman Holley. Ker je Fox ni hotel poslušati, se je na njegovo odločitev pritožila. Drugi sodnik je nato odločil v igralkin prid.

Kot je znano, je Lindsay pred dnevi sama na Twitterju priznala, da ni opravila sodno odrejenega rednega preizkusa vsebnosti mamil in alkohola v krvi, zaradi česar jo je sodnik Fox, ki je njen primer prevzel avgusta, "povabil" na pogovor v sodno dvorano.

Fox njen primer prevzel avgusta
Saga o 24-letnici in njeni odvisnosti od opojnih substanc se vleče že let, vrhunec pa je dosegla julija, ko so jo, ker je kršila pogojno kazen iz leta 2007, obsodili na 90 dni zapora. Po 14 dneh jo je Fox izpustil in ji naložil opravljanje več programov odvajanja od mamil ter terapije pri svetovalcih. Da bi jo spodbudil k spremembi načina življenja, ji je tudi obljubil, da bo odpisal vse njene stare kazni, če se le naslednje mesece drži abstinence.

Če pa ji bo spodrsnilo, jo znova čaka zapor, je bil konec avgusta odločen Fox, zato ni nič nenavadnega, da ji je v petek zjutraj brez pomisleka določil mesec dni zapora. Tudi ko se je igralkin odvetnik poskušal pritožiti in je vprašal po varščini, je ostal trden: "Ne!"

22. oktobra znova na sodišče
Lindsay mora po odločitvi drugega sodnika na zatožno klop znova sesti čez slab mesec, 22. oktobra, ko bo odločil tudi, ali ji lahko snamejo protialkoholno zapestnico. Do takrat ne sme nikamor, kjer je primarna stvar, ki jo prodajajo, alkohol, ne sme zaužiti nobene opojne substance itd.