Sodnik je najprej izdal nalog za aretacijo igralke, nato pa ga zadržal do petka, ko se mora zglasiti na sodišču. Zakaj si je premislil, ni jasno. Foto: EPA
Sodnik je najprej izdal nalog za aretacijo igralke, nato pa ga zadržal do petka, ko se mora zglasiti na sodišču. Zakaj si je premislil, ni jasno. Foto: EPA

Višji sodnik Elden Fox je, po poročanju tiskovne agencije AP, izdal nalog za aretacijo, obenem pa preklical tudi njeno pogojno kazen, a nato začasno zadržal nalog za aretacijo in zvezdnici naročil, naj se v petek zglasi na zaslišanju.

Kot je znano, je Fox pred časom igralki zagrozil, da jo bo ob najmanjši kršitvi pogojne kazni kaznoval z najmanj 30 dnevi zaporne kazni. Za zdaj ni povsem jasno, zakaj si je sodnik premislil in nalog za aretacijo zadržal, saj ne sodišče ne igralkin odvetnik Shawn Chapman Holley dogajanja nočeta komentirati.

V petek še ena možnost za prostost
LiLo je pred dnevi prek svojega računa na Twitterju priznala, da je na testu za mamila "padla" in se obenem zahvalila svojih oboževalcem za podporo. To se je zgodilo manj kot mesec po tem, ko so jo izpustili s klinike za odvajanje. Lohanova se mora zdaj nujno udeležiti petkovega zaslišanja, če želi ostati na prostosti.

Sodnik Fox je zadnji mesec, odkar je prevzel primer problematične zvezdnice, igralki predlagal različne terapije, jo poslal na 12-stopenjski program odvajanja in ji določil redna preverjanja vsebnosti alkohola in mamil v krvi. Na zadnjem testu je Lohanova, kot je priznala prek Twitterja, "padla". Ob tem je zapisala tudi, da je "zloraba mamil bolezen, ki na žalost ne izgine čez noč. Zelo močno se trudim, da bi jo premagala".

V zaporu je preživela le 14 dni
Kot smo že poročali, so LiLo 2. avgusta, po prestani 14-dnevni zaporni kazni (od dosojenih 90 dni) zaradi kršenja pogojne kazni iz leta 2007, izpustili iz zapora in jo poslali na kliniko za odvajanje. Sodnik Fox je nato 25. avgusta odločil, da lahko Lohanova kliniko zapusti, se pa mora držati strogega režima zdravljenja in terapij. V znak dobre volje ji je tudi odpisal dve stari kazni zaradi vožnje pod vplivom alkohola in mamil, da bi ji dal še več razlogov za to, da uspešno prestane odvajanje. A tudi to očitno ni uspelo.