Dve 'izvedbi' Joaquina Phoenixa. Zdaj je spet pri desni različici. Foto: EPA
Dve 'izvedbi' Joaquina Phoenixa. Zdaj je spet pri desni različici. Foto: EPA
Joaquin Phoenix in Reese Witherspoon
V uspešnici Hoja po robu, v kateri je zaigral z Reese Witherspoon, je vse pesmi zapel sam. Foto: EPA

Veliko se je govorilo o igralčevem gostovanju pri Davidu Lettermanu lani februarja, ko je gledal v tla, imel košato brado in na vprašanja odgovarjal večinoma z enozložnimi besedami. Je to le del nastopa, ali je z njim res kaj narobe, se je ugibalo, kar je le še podkrepil z napovedjo, da igralstvo obeša na klin.

Poznaš Lady GaGa?
Zdaj se je zvezdnik filmov Gladiator, Hotel Ruanda, Hoja po robu in Ljubimki znova pojavil na posnetku, ki je zakrožil po YouTubu. V beli majčki in urejenega videza je 35-letnik sedel ob najstniški zvezdnici Miley Cyrus, ki ga je poučevala o dobrodelni organizaciji To Write Love on Her Arms, ki pomaga ljudem, ki se soočajo z depresijo, samomorom in zasvojenostjo. Z Miley sproščeno kramljata, "Hannah Montana" pa ga "izobražuje" tudi o tem, kdo je sploh Lady GaGa. Na posnetku se jima pridruži tudi igralka Liv Tyler, nekdanje Joaquinovo dekle.

Joaquin se je, ko je napovedal konec igralske kariere, posvetil glasbi. Da ima posluh, je sicer dokazal v filmu Hoja po robu, ko je upodobil življenje countrypevca Johnnyja Casha in vse pesmi tudi sam zapel - in zanje dobil kar grammyja.

Bi bil njegov album genialen?
Losangeleški glasbenik Julian Shah-Taylor je nad njegovimi izdelki navdušen: "Je pisec pesmi v slogu Beatlov, Oasis ali Davida Bowieja. Če se bo odločil, da bo kdaj izdal album, bo to briljanten izdelek in mislim, da to nikogar ne bo zares presenetilo. Morda pa ga prav zato ne želi izdati ... Morda je bolje obdržati nekaj skrivnosti, Joaquinova največja je nedvomno njegov genialni glasbeni talent," je dejal Shah-Taylor.

Če bo svoj glasbeni dar delil s svetom, bomo še videli, med tem pa bo nastopil v dokumentarcu svojega dobrega prijatelja in svaka Caseyja Afflecka, v filmu Bye! Good.

Oglejte si posnetek nenavadnega dvojca Miley Cyrus in Joaquina Phoenixa (v angleškem jeziku).