Angelina Jolie je Paxa posvojila v Vietnamu. Foto: EPA
Angelina Jolie je Paxa posvojila v Vietnamu. Foto: EPA

Kot poroča TMZ, se je Pax vozil s kolesom po Los Angelesu brez čelade, ko se je zaletel v zadnji del vozila pred njim, ki se je ustavilo pred rdečim semaforjem. Očividci so sprva mislili, da je mladenič mrtev, saj je ležal negibno ob kolesu, še navaja portal. K zavesti je prišel šele ob prihodu reševalcev in tožil zaradi bolečin v glavi in boku.

49-letna Angelina Jolie je nemudoma odhitela v bolnišnico, da bi bila ob sinu, katerega stanje je trenutno stabilno. Ali bo Paxa v bolnišnici obiskal tudi 60-letni Pitt, ni znano, saj je 20-letnik, tako kot več njegovih bratov in sester, po turbulentni ločitvi staršev pretrgal stike z zvezdnikom.

Nesreča se je zgodila na Los Feliz Boulevardu, nedaleč od losangeleške vile Jolie.

Nekdanja zakonca Jolie-Pitt v srečnejših časih. Foto: EPA
Nekdanja zakonca Jolie-Pitt v srečnejših časih. Foto: EPA

Po navedbah Page Sixa je imel Pax že "kar nekaj" nesreč z električnim kolesom in se redno vozi brez čelade. "Njegove prijatelje skrbi zanj. Lahkomiseln je. Zaskrbljeni so," je povedal neimenovani vir.

Po kalifornijski zakonodaji morajo vsi uporabniki koles in motorjev, mlajši od 18 let, nositi čelado, a ni jasno, ali je ta obvezna tudi za tip e-kolesa, ki ga je vozil Pax.

Umazana ločitev zakoncev

Takrat triletnega Paxa je Jolie posvojila v Vietnamu leta 2007, Maddoxa je posvojila leta 2002 v Kambodži, Zaharo pa leta 2005 v Etiopiji. V zvezi s Pittom pa so se jima rodili trije otroci: Shiloh (18) ter dvojčka Knox in Vivienne (16). Pitt je kasneje posvojil tudi vse tri Angelinine posvojene otroke.

Pitt in Jolie sta začela svojo romanco na snemanju filma Gospod in gospa Smith leta 2005, ko je bil on še poročen z Jennifer Aniston, od katere se je ločil še istega leta. Pitt in Jolie sta se po sedmih letih zveze leta 2012 zaročila in leta 2014 poročila. A zakon ni trajal dolgo in oskarjevka je leta 2016 po sporu na letalu vložila zahtevek za razvezo.

Uradno sta se ločila leta 2019, a pravni spor med njima še zdaleč ni končan, jabolko spora ostaja tako njuna posest v Provansi, ki jo je Angelina prodala brez njegove privolitve, kot tudi skrbništvo nad otroki, a se ta spor vleče že tako dolgo, da je večina otrok medtem že postala polnoletnih. Dvojčka naj bi bila še edina, ki ohranjata minimalne stike z očetom.