Česar koli se Elon Musk dotakne, se spremeni v prodajno uspešnico. Foto: AP
Česar koli se Elon Musk dotakne, se spremeni v prodajno uspešnico. Foto: AP

"Glede na to, kdo sem in kako znano je moje ime, je bilo pravzaprav neizogibno, da vstopim tudi na trg dišav. Ne vem, zakaj sem se sploh upiral tako dolgo!?" je Musk sarkastično zapisal na Twitterju, kjer se zdaj opisuje kot "prodajalec parfumov".

Parfumu Zažgani lasje, ki je njegov najnovejši izdelek, bi sicer težko rekli dišava, saj ga milijarder tudi sam opisuje kot "esenco odvratnega poželenja".

Za stekleničko je treba odšteti okroglih sto dolarjev, prvi kupci pa jo bodo dobili v last v prvi četrtini leta 2023. Kljub temu je povpraševanje že zdaj ogromno – Musk sam je dejal, da je prodal 10.000 primerkov, kar pomeni, da je že zaslužil milijon dolarjev.

Ideje, ki padejo na plodna tla

Ekscentrični Musk je znan po neobičajnih idejah in projektih. Leta 2020 je tako izdelal svojo tekilo, zatem pa tudi vroče hlačke, s katerimi se je rogal vsem vlagateljem, ki niso želeli vložiti denarja v proizvajalca električnih vozil Tesla, ki danes velja za avtomobilsko podjetje z največjo vrednostjo. V sklopu enega izmed svojih podjetij, ki se imenuje Boring Company (Dolgočasno podjetje), je za 500 dolarjev za kos prodajal tudi plamenomete, s čimer je zaslužil 10 milijonov dolarjev. Uspelo mu je prodati tudi 50.000 klobukov z logotipom omenjenega podjetja.

Prejšnji teden je znova razburkal javnost z napovedjo o nakupu družbenega omrežja Twitter.

Ima več kot 200 milijard dolarjev

Revija Forbes premoženje Elona Muska ocenjuje na 215,4 milijarde dolarjev, s čimer je z naskokom najbogatejši Zemljan. Na drugo mesto uvrščajo francoskega modnega bogataša Bernarda Arnaulta s 146,3 milijarde dolarjev pod palcem, na tretjem mestu pa je ustanovitelj spletnega velikana Amazon, Jeff Bezos, s 135,6 milijarde dolarjev.