Rio je še v začetku meseca kot član rdečih vragov gostoval na Tajskem, zdaj pa se že nekaj dni zadržuje predvsem na sodišču. Foto: EPA
Rio je še v začetku meseca kot član rdečih vragov gostoval na Tajskem, zdaj pa se že nekaj dni zadržuje predvsem na sodišču. Foto: EPA
Rio Ferdinand
Ferdinand ima precej burno zgodovino. Septembra leta 1997 so mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola za eno lepo vzeli vozniški izpit, naslednje leto se je za kratko pojavil v domačem pornovideu, do maja leta 2005 pa so ga še trikrat kaznovali zaradi prehitre vožnje. Foto: EPA

Britanski nogometni zvezdnik, član Manchester Uniteda in angleške reprezentance, je pred časom vložil tožbo proti tabloidu Sunday Mirror, ki je objavil izpoved notranje oblikovalke Carly Storey. V svoji zgodbi je v zameno za plačilo 16.0000 funtov razkrila, da je imela kar 13-letno razmerje z Riom. V tožbi 32-letni nogometaš zaradi "zlorabe privatnih informacij" zahteva 50.000 funtov odškodnine, sodnik pa naj bi o primeru razsodil do konca meseca.

Kaj dela kapetan?
Ferdinand je članek iz aprila leta 2010 z naslovom "Moje razmerje z angleškim kapetanom Riom" označil za "velik poseg v zasebnost" in trdil, da Storeyjeve ni videl že šest let, uredniki pa so vztrajali, da je bila objava zgodbe v javnem interesu, sploh, ker je februarja isto leto Rio od Johna Terryja dobil reprezentančni kapetanski trak na osnovi "vzornega in odgovornega obnašanja".

Spomnimo, član Chelseaja John Terry je brez traku ostal prav zaradi skoka čez plot. Zapletel se je z manekenko Vanesso Perroncel, ki je bila za povrh dekle njegovega takratnega klubskega soigralca Wayna Bridgea.

Obramba pa je na sodišču pokazala seznam desetih žensk, s katerimi naj bi zvezdnik imel ljubezenska razmerja. Med njegovimi skoki čez plot naj bi bila tudi divja zabava v troje med gostovanjem na Cipru, romanca s striptizeto, dvema tujima manekenkama, tekmovalko izbora v resničnostni oddaji Pop Idol in stevardeso.

Javno/zasebno
"Od leta 2006 gradi v javnosti videz človeka, ki se je povsem spremenil. Skuša postati vzor mladim, kaže se kot zvesti partner in vdani oče, s čimer si je pridobil spoštovanje in občudovanje mnogih. A ta podoba preprosto ni prava, občudovanja si ne zasluži. Zdaj želi znova popačiti pravo sliko," trdijo.

32-letni Ferdinand je sicer poročen z Rebecco Ellison, s katero ima tudi tri otroke. Najmlajša, hči Tia, je bila rojena aprila letos.

Riov odvetnik ne zanika afer, usmeril se je drugam: "Vsi vemo, da je imel Rio precej burno preteklost, a ti dnevi so za njim. Verjetno se nihče ne strinja, da bi moral imeti kapetan angleške reprezentance tako visoka moralna načela, kot jih ima na primer škof. Nekje moramo narediti mejo, ko je govor o vpletanju medijev v zasebna življenja nogometašev."