Kapetan angleške zvezdniške ekipe je takole dvignil pokal za zmago. Še raje pa bi Robbie dvignil tistega, ki ga bodo podelili 9. julija v Nemčiji. Foto: EPA
Kapetan angleške zvezdniške ekipe je takole dvignil pokal za zmago. Še raje pa bi Robbie dvignil tistega, ki ga bodo podelili 9. julija v Nemčiji. Foto: EPA
Robbie in Paul Gascoyne

Robbie, ki zelo rad pove, da je resnično zaljubljen v nogomet, bo te dni koncertiral po Evropi - v petek v Dublinu začenja svojo turnejo Close Encounters. In medtem ves čas sanjari, da je v Nemčiji, kjer se meri 32 najboljših nogometnih reprezentanc sveta.

Z glasbenega odra na zelenice
Robbie je razložil, da bi z veseljem zamenjal svojo rockovsko kariero za poklic vrhunskega nogometaša: "Rad vidim, da se ljudje z mano nasmejijo, ploskajo in pojejo. Ampak vseeno bi raje bil v nogometu. Če bi lahko izbiral, bi raje pred velikanskimi množicami igral nogomet - preigraval nasprotnika, streljal na gol ... Zelenice, kjer se igrajo tekme svetovnega prvenstva, pa so najboljši odri izmed vseh."


Pevec pa je potolažil vse tiste, ki že komaj čakajo njegove koncerte, saj je izjavil, nekoliko grenko sicer, da se zelo veseli poletnih koncertov. Ker je na nogomet mislil že, ko so določali datume koncertov, pa bo 32-letni ljubljenec Britank prost vsaj tiste dni, ko bodo igrali Angleži.


Kapetan Robbie tudi pri Blairu
Robbie je bil konec maja kapetan nogometne ekipe, sestavljene iz angleških zvezdnikov, ki so na zelenici preganjali ekipo "drugega sveta". Denar, ki so ga zbrali s prodanimi vstopnicami, so namenili Unicefu, pred tekmo pa se je Williams oglasil tudi na Downing Streetu 10 in pokramljal s premierom Blairom.